Nuklearna elektrana Krško: Zašto Vrdoljak iznosi potpuno suprotne tvrdnje?

U vezi s medijskim napisima član Uprave NE Krško Hrvoje Perharić potvrđuje da mu je Ivan Vrdoljak, bivši ministar gospodarstva u Vladi SDP-a, 2015. u telefonskom pozivu prijetio onako kako su prenijeli mediji na temelju dokumentacije Državnog odvjetništva RH.

Postupanje nakon kaznene prijave bilo je u nadležnosti Državnog odvjetništva RH zbog djela protiv osobne slobode i prava čovjeka i građanina. Prijava je podnesena na temelju iskaza Hrvoja Perharića radi sačuvanja osobnog integriteta i isključivo njegovom osobnom odlukom.

U vezi s izjavama Ivana Vrdoljaka o nepoštovanju Međudržavnog ugovora na štetu Hrvatske navodimo da je kao ministar gospodarstva i predsjednik hrvatske delegacije potpisao zajednički zapisnik 10. sjednice Međudržavnog povjerenstva za praćenje provedbe Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa vezanih uz ulaganje, iskorištavanje i razgradnju NE Krško, u kojem se konstatira da provođenje Međunarodnog ugovora teče odgovorno i uspješno te da su postignuti vrlo dobri pogonski, sigurnosni, ekonomski i investicijski rezultati. Ne zna se na temelju čega gospodin Ivan Vrdoljak danas iznosi potpuno suprotne tvrdnje, navodi se u priopćenju NE Krško.

Želimo još jednom istaknuti da uprava NEK-a dosljedno poštuje odredbe Međudržavnog ugovora, koji govori o sudjelovanju poduzeća i institucija iz obiju država za potrebe redovnog rada elektrane, kao i u izvanrednim slučajevima. Osiguravamo im jednake mogućnosti da se kvalificiraju za rad te u okviru Zakona o javnom naručivanju kandidiraju za raspisane radove. Sva poduzeća koja se javljaju na raspise sukladno zakonodavstvu jednako se razmatraju, stoji u priopćenju, prenosi HRT.

VIDEO Vrdoljak o optužnici: Nikada nisam prijetio, Perharić je pristao na gubitak za hrvatske tvrtke i kršio međunarodni ugovor sa Slovenijom

Facebook Komentari