Ministrica Pejčinović Burić kaže, postoje naznake da u Jasenovac stiže srbijanski ministar Vulin, poznat po provokacijama

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić gošća je Točke na tjedan Anke Bilić Kesereović ove nedjelje. Za N1 komentirala je mogući dolazak srpskog ministra obrane Aleksandra Vulina u Hrvatsku.

Imate li informaciju da će ove nedjelje, za kada je zakazana državna komemoracija u Jasenovcu, na molitveni skup nedaleko Jasenovca, doći i srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin?

‘Postoje naznake da će ministar Vulin doći u Hrvatsku, ja zaista ne znam ima li on namjeru ili ne u kontekstu sad ovog teškog incidenta koji se dogodio. Ministar Vulin je poznat po nekad neodmjerenoj i zapaljivoj retorici. Mislimo da takva vrsta retorike i takva vrsta ponovnih nekih izjava u Hrvatskoj, sigurno ne bi pridonijela našim odnosima tako da očekujemo od srbijanske vlade da bude odgovorna u ovom trenutku.

Dakle, mi sigurno želimo graditi bolje odnose s Republikom Srbijom, vjerujemo da bi to trebala biti i želja druge strane, ona je deklarativno takva, i u tom smislu mislim da bilo kakva posjeta, bilo kojeg dužnosnika sa strane Srbije treba biti – dakle odluka o tome hoće li Vulin doći u Hrvatsku ili ne – treba biti mjerena na takav način”, rekla je ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić.

Podsjetimo, državna komemoracija u Jasenovcu bit će održana ove nedjelje, a predstavnici srpskih i antifašističkih organizacija svoju će komemoraciju održati dan ranije, u subotu.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Spomen-područje Jasenovac u petak, a Koordinacija židovskih općina posebnu komemoraciju već je održala prošle nedjelje.

Genijalno: Vulin će se ispričati ako vidi bar jedan transparent: Mi nismo ustaše

Vulin: Vučića će u Zagrebu dočekati ustaše na trgovima, pokušati doći do njega i ubiti ga, kao u Srebrenici

Vlasti Kosova protjerale jednog srbijanskog dužnosnika, poticao je mržnju i nezadovoljstvo, a Vulinu i sličnima nisu dopustile ulazak

Facebook Komentari