FOTO, VIDEO Osijek predstavio novi stadion, svemirski brod za Hrvatsku

Nakon što su slavili u derbiju i nanijeli lideru prvenstva Dinamu tek četvrti poraz u dosadašnjem dijelu sezone, Osječani imaju novi razlog za veselje jer je klub otkrio izgled novog stadiona.

Nogometni klub Osijek najkasnije će 2020. godine, a moguće je i krajem 2019., dobiti novi stadion!

Njegova će lokacija biti na Pampasu, gdje će se graditi i budući Kamp Škole nogometa. Najveći sportski i infrastrukturni projekt u Slavoniji i Baranji predstavljen je u kinu Urania pred velikim brojem predstavnika klupskih sponzora, partnera, gostiju i novinara.

”Prestali smo sanjati, sada ovo živimo. Vrijednost cijele investicije procjenjujemo na 35 milijuna eura, a financijer je, dakako, NK Osijek. Želim da stadion živi 365 dana godišnje, zato smo se, između ostaloga, odlučili za Pampas. Također i zbog spoznaje da je u prstenu javnog gradskog prijevoza, kao i uslijed činjenice da je jednostavno bolji od svih ostalih lokacija koje smo razmatrali. Jasno je da će pritom biti otvorena i brojna nova radna mjesta, NK Osijek već sada zapošljava oko 120 ljudi, a vjerujem da će ta brojka biti i 50 posto veća s budućim sadržajima na novom stadionu i pripadajućem Kampu, istaknuo je predsjednik Uprave NK Osijek i njegov suvlasnik Ivan Meštrović.

Stadion bi, prema Meštroviću, trebale graditi hrvatske tvrtke.

”Gradit će ga onaj tko bude ispunjavao uvjete iz natječaja, no činjenica je da je sve ono što se do sada radilo otkako smo preuzeli vlasništvo djelo osječke pameti i osječkih ruku. To se odnosi i na samo vođenje Kluba, kao i na projektiranje stadiona, odnos no Kampa koji postaju jedna cjelina. Osim toga, stadion će biti u službi građana, simbol i ponos našeg grada kojega ćemo svi rado pokazivati gostima i turistima koji će dolaziti u Osijek.”

Pitali su novinari klupskog predsjednika hoće li ovakvi infrastrukturni poduhvati značiti da će se na novom stadionu proslaviti i naslov državnog prvaka?

Puno je teže izgraditi Kamp i stadion, nego osvojiti Prvenstvo, što je u Hrvatskoj uostalom i dokazano. Titule je osvajalo nekoliko klubova, a ovakav projekt nitko kod nas još nije napravio. A ako nam se još uz to posreći da u idućem razdoblju postanemo i prvaci, daj Bože, nitko sretniji od nas!

Gledanje utakmice iz saune i jacuzzyja

Riječ je prvenstveno o funkcionalnom objektu s velikim brojem ulaza, neposrednom blizinom terena i puno boljim doživljajem utakmice za sve nazočne. Kapacitetom od 12.000 mjesta svakako će biti itekako komforan. Jedinstven je i po tomu što će imati saunu, jacuzzy i champagne lounge u sklopu VIP tribine, 70 mjesta za invalide, press ložu za stotinjak novinara s vrhunskim uvjetima za rad izvjestitelja, VIP prostor sa 450 mjesta i još 100 u Sky boxu.

U sklopu stadiona će biti SPA sadržaji: fitness, sauna, masaža i SPA apartman na tribini sa saunom i jacuzzyjem. Što se ostalih sadržaja tiče, bit će otvoren Fan shop, ugostiteljski prostori i Sky promenada s gastroosvježenjima, mobilnim fan-cornerima za neometano praćenje utakmice i uživanje s društvom.

“Nije slučajno da u našem klubu rade Osječani, nije slučajno da imamo najmlađu upravu u Europi, nije slučajno da nam je trener Osječanin, nije slučajno da sve što radimo, radimo s dubokom vjerom za opće dobro”, izjavio je predsjednik Osijeka Ivan Meštrović, prenosi gol.hr.

Share This Article