Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker: “Ne želim ponovno rat na Balkanu!”

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker danas je prilično dramatično upozorio u Europskom parlamentu da EU mora pružiti europsku perspektivu zemljama jugoistočne Europe kako bi se izbjeglo ponavljanje ratnih sukoba iz 90-tih godina prošlog stoljeća.

“Ako se ne otvorimo zemljama u toj iznimno kompliciranoj i tragičnoj regiji, ako im ne pružimo europsku perspektivu, imat ćemo ponovno rat u tom području kakav smo imali 1990-tih”, rekao je Jean-Claude Juncker u svom govoru u Europskom parlamentunakon što se europskim zastupnicima obratio predsjednik Francuske Republike, Emmanuel Jean-Michel Frédéric Macron, prenosi britanska novinska agencija Reuters.

Jean-Claude Juncker je pozdravio govor francuskog predsjednika Emmanuela Jean-Michela Frédérica Macrona, ali je upozorio da Europa nisu samo Francuska Republika i Savezna Republika Njemačka i da je Europi potreban doprinos drugih.

“Ne želim ponovno rat na Balkanu i stoga se moramo otvoriti prema tim zemljama”, dodao je Jean-Claude Juncker.

Jean-Claude Juncker je pozdravio govor francuskog predsjednika Emmanuela Jean-Michela Frédérica Macrona, ali je upozorio da Europa nisu samo Francuska Republika i Savezna Republika Njemačka i da je Europi potreban doprinos drugih.

Europska komisija će danas popodne objaviti izvješća o napretku zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za članstvo u EU-u. (Theo Ljubić, Reuters)

Facebook Komentari