Ako u utorak budete slučajno u Münchenu, grad će biti pod blokadom, sve puno specijalaca naoružanih do zuba – koji pucaju, evo o čemu je riječ

Tijekom protuterorističke vježbe tijekom noći s utorka na srijedu, autobusne i tramvajske linije u Münchenu se preusmjeravaju. Posljednji bus do zračne luke odlazi u 20 sati, a sjeverni dio glavnog kolodvora potpuno je zatvoren.

U ponoć počinje velika borba protiv terorizma na glavnoj postaji.

Autobus 58 će se zaustaviti u 20 sati na Arnulfstraße i trgu stanice. Bit ćete preusmjereni na Bayerstraße.

Evo pregleda:

Između Hackerbrücke i Elisenhofa, sjeverna strana glavnog kolodvora je zatvorena. Za autobus 100 (MVG muzejska linija) i linija 150, zamjenska postaja će biti postavljena na Luisenstraße.

Preusmjeravanja će biti i kod tramvaja.

Linije 16/17 i Nachttram N17 bit će zamijenjeni autobusima s glavne željezničke stanice i Romanplatz od oko 11 sati. Prema MVG-u, vlakovi će imati veliki obilazak preko linija 20 i 12 (Dachauer Straße – Leonrodplatz – Rotkreuzplatz).

U večernjim satima, autobusna postaja u ulici Arnulfstraße i taksi služba su zatvorena. Posljednji bus do zračne luke ide prema oglasnoj ploči u 20 sati.

Većina restorana će se zatvoriti prije početka vježbe.

Parkirališta na Arnulf- i Elisenstraße zatvorena su do raskrižja Sonnenstraße od 8 do 5 sati ujutro.

U središnjoj stanici glavna je dvorana blokirana s platforme 26. Vlakovi Oberlandbahn i Meridian bit će preusmjereni od kasne večeri. Starnberg Wing Station je potpuno zatvoren za vježbu, tako da promatrači ne vide ništa. Ulazi na krilnu stanicu su zatvoreni.

Policijske, vatrogasne i spašavajuće službe, ukupno oko 2.300 ljudi do 4 sata ujutro provodit će vježbu.

Scenarij predviđa teroristički napad na glavnu postaju. Ima pucnjave, progona i eksplozije. Spasioci se moraju brinuti za mnoge ozlijeđene… Čak i smrtni slučajevi predstavljaju scenarij. Osim toga, planira se i druga “protuteroristička operacija”, na sjevernoj periferiji u blizini autoceste A9, piše Fenix-magazin.

Facebook Komentari