S Pantovčaka potvrdili informaciju da je Jokić trebao biti ministar

S Pantovčaka su komentirali izjavu Borisa Jokića, koju je rekao u emisiji Točka na tjedan, emitiranoj u nedjelju na N1 televiziji. Jokić je rekao da mu je predsjednica 2015. godine ponudila mjesto ministra te da je on to prihvatio.

“Nakon parlamentarnih izbora 2015. godine Predsjednica Republike obavila je pet krugova konzultacija o formiranju nove Vlade. U iznimno osjetljivim okolnostima striktno se držala odredbi Ustava i cijeli proces vodila uvažavajući stručno mišljenje najuglednijih hrvatskih profesora ustavnog prava. U sklopu tog procesa, Predsjednica je obavila razgovore s brojnim pojedincima kako bi u slučaju potrebe, tj. neuspjeha konzultacija, mogla imenovati nestranačku Vladu koja bi, sukladno Ustavu, zemlju vodila do novih izbora. Jedan od kandidata za ministra obrazovanja bio je i g. Boris Jokić koji je izrazio spremnost prihvatiti tu dužnost. No, kako je u međuvremenu ostvarena potrebna parlamentarna većina, s mandatarom g. Tihomirom Oreškovićem ni do kakvog formiranja nestranačke Vlade nije došlo”, stoji u odgovoru Pantovčaka na upit N1.

Podsjetimo, Jokić je u emisiji Točka na tjedan u nedjelju izjavio da mu je predsjednica 2015. godine nudila poziciju ministra obrazovanja, što je on i prihvatio. “Radi se o tome da je u situaciji kad su bili parlamentarni izbori 2015., 22. prosinca predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, zbog problema s formiranjem Vlade, formirala privremenu Vladu Republike Hrvatske, i ponudila meni da budem ministar. Ja sam bio pristao u toj Vladi biti taj privremeni ministar. Ta Vlada nikad nije zaživjela”, rekao je Jokić.

Jokić: Pristao sam biti ministar u privremenoj vladi, što mi je nudila Predsjednica RH, a odbio sam Vrdoljaka

Share This Article