Dječak (8) utopio se na proslavi rođendana na bazenu, cijeli grad je u šoku!

Dječak(8) utopio se danas na proslavi dječjeg rođendana na gradskim bazenima u Koprivnici!
Kako neslužbeno doznajemo, dječak je bio predugo pod vodom i pomoći nije bilo. Brzo je pozvana hitna ponoć, ali reanimacija nije uspjela.

Kako doznaje podravski.hr, na proslavi rođendana bilo je osmero djece na koje su pazile tri animatorice. Nije poznato kako nitko nije primijetio da je dijete odjednom potonulo.

Djeca su ušla u tzv. brzu rijeku, izdvojeni dio u kojem voda povremeno jače struji. Ne zna se što se potom dogodilo, ali nesretni dječak nije isplivao nakon tog brzaca. Je li možda udario glavom u rub tog ‘rukavca’ ili se dogodilo nešto drugo, pokazat će obdukcija i policijska istraga.

Navodno je njegovo tijelo prvi primijetio jedan plivač.

Izvori bliski Gradskim bazenima otkrivaju kako su sva djeca na rođendanu bila prijavljena kao plivači, što je obveza na kojoj inzistira organizator rođendana.

Voditeljica bazena Petra Bijač nije se podravskom.hr javljala na mobitel, pa su izjavu večeras tražili od gradonačelnika Mišela Jakšića.

– Iskazujem duboko žaljenje ovom tragedijom i upućujem sućut obitelji nesretnog dječaka. Osobno ću inzistirati da se pregleda svaki odvod na bazenu kako bi se građani osjećali sigurni, ali i ljudi koji tamo su zaposleni. Zbog nesretnog dječaka, ali i daljnjeg rada bazena. O eventualnim odgovornostima ću se očitovati dok dobijem izvješće iz bolnice i policije – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić vidno potresen ovom nezapamćenom tragedijom.

Facebook Komentari