Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo Josipu Rimac

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj je sjednici na dnevnom redu imalo državne tajnike.

Povjerenstvo je predložilo da se državna tajnica u Ministarstvu uprave, Josipa Rimac, kazni s 4.000 kuna, zato što u imovinskoj kartici nije prijavila da u vlasništvu ima tri stana, nego je prijavila samo kuću u Kninu.

Provjerom kartice i zemljišnih knjiga utvrđeno je da je njezin muž vlasnik tri etaže tri stana u Kninu. “Nedvojbeno se može utvrditi da je Rimac povrijedila odredbe Zakona o prijavi imovine. Grubo je obmanula javnost i Povjerenstvo”, rečeno je na sjednici Povjerenstva.

Kad je u pitanju slučaj potpredsjednika Sabora, Željka Reinera, na adresu Povjerenstva stigle su dvije anonimne prijave koje su pitale može li Reiner istovremeno obnašati dužnost potpredsjednika Sabora i istodobno biti vitez Svetog groba jeruzalemskog, Povjerenstvo je reklo da je to protokolarna titula. Smatraju da se Reiner zbog činjenice da je član toga reda ne nalazi u sukobu interesa, a ako bi sudjelovao u donošenju odluka vezanih uz Vatikan i papu, obzirom da taj red odgovara njemu, tada bi Reiner trebao zatražiti mišljenje Povjerenstva, istaknuli su, prenosi N1.

Facebook Komentari