Premijer Države Izrael, Benjamin “Bibi” Netanyahu pozvao na djelovanje protiv sirijskog režima te naglasio kako neće dopustiti Islamsloj Republici Iran da uspostavi vojnu nazočnost u Sirijskoj Arapskoj Republici

Premijer Države Izrael, Benjamin "Bibbi" Netanyahu nedavno je pojačao kritike na račun sporazuma koji su s Islamskom Republikom Iran 2015. godine sklopile svjetske sile, a koji nudi Tehreranu ukidanje teškim međunarodnih sankcija ako zaustavi svoj nuklearni program
Premijer Države Izrael, Benjamin “Bibi” Netanyahu iskoristio je svoj današnji govor na godišnjoj komemoraciji holokausta kako bi pozvao na djelovanje protiv Sirijske Arapske Republike zbog napada kemijskim oružjem u sirijskom gradu Douma.
Sjedinjene Američke Države zaprijetile su Sirijskoj Arapskoj Republici zračnim napadima zbog upotrebe kemijskog oružja koju službeni Damask i Moskva uporno negiraju.
“Događaji posljednjih dana nam pokazuju da je suprotstavljanje zlu i agresiji misija koja je obaveza svake generacije”, poručio je izraelski premijer Benjamin “Bibi” Netanyahu na početku komemoracije, iako se nije izravno referirao na spor Washingtona i Moskve.

“Vidjeli smo sirijsku djecu koja je ubijena kemijskim oružjem. Srca su nam pogođena tim groznim prizorima”, rekao je izraelski premijer Benjamin “Bibi” Netanyahu

“Vidjeli smo sirijsku djecu koja je ubijena kemijskim oružjem. Srca su nam pogođena tim groznim prizorima”, rekao je izraelski premijer.
Koristeći primjere Drugog svjetskog rata i holokausta pozvao je na djelovanje protiv Islamske Republike Iran, kritizirajući nuklearni sporazum koji je Teheran potpisao sa šest svjetskih sila, a kojemu se protivi američki predsjednik Donald John Trump.
“Nedostatak volje među zapadnim državama da se čvrsto suprotstave tiranskom režimu, njihov nedostatak volje da plate cijenu zaustavljanja agresije u ranoj fazi, dovodi do toga da čovječanstvo kasnije plati mnogo veću cijenu”, zaključio je premijer Države Izrael,  Benjamin “Bibi” Netanyahu, a prenosi britanska novinska agencija Reuters.
S njim je u srijedu telefonski razgovarao predsjednik Ruske Federacije, Vladimir Vladimirovič Putin koji ga je pozvao da ne čini ništa što će dodatno destabilizirati Sirijsku Arapsku Republiku, objavio je Kremlj.

Ruski predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin je u telefonskom razgovoru s premijerom Države Izrael, Benjaminom “Bibijjem” Netanyahuom naglasio kako je važno zadržati sirijski suverenitet, stoji u priopćenju na službenim stranicama Kremlja. Ured premijera Države Izrael je, izvještavajući o tom telefonskom razgovoru, priopćio da je “premijer Benjamin “Bibi” Netanyahu ponovio kako Država Izrael nipošto neće dopustiti Islamsloj Republici Iran da uspostavi vojnu nazočnost u Sirijskoj Arapskoj Republici”.

Sirijska Arapska Republika, Islamska Republika Iran i Ruska Federacija tvrde da Država Izrael stoji iza nedjeljnog zračnog napada na sirijsku zračnu bazu T-4 u kojemu su poginula sedmorica pripadnika iranskog vojnog osoblja, a Država Izrael nije ni potvrdila ni odbacila tu tvrdnju.
Ruski predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin je u telefonskom razgovoru s premijerom Države Izrael, Benjaminom “Bibijjem” Netanyahuom naglasio kako je važno zadržati sirijski suverenitet, stoji u priopćenju na službenim stranicama Kremlja.
Ured premijera Države Izrael je, izvještavajući o tom telefonskom razgovoru, priopćio da je “premijer Benjamin “Bibi” Netanyahu ponovio kako Država Izrael nipošto neće dopustiti Islamsloj Republici Iran da uspostavi vojnu nazočnost u Sirijskoj Arapskoj Republici”. (Theo Ljubić, Reuters)
Facebook Komentari