Hrelja neće rušiti Martinu Dalić iako je kao u oporbi, evo njegovog objašnjenja

Saborski zastupnik i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja kazao je u srijedu kako neće glasati za opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, odnosno inicijativu koju su pokrenule njegove koelge iz oporbe. U razgovoru za N1 Hrelja je objasnio svoju odluku.

“Ja tu inicijativu nisam ni potpisao i ja ću, da vam budem otvoren, apsitinirat ću od glasanja, neću se izjašnjavati ni za ni protiv. Neću ništa pritisnuti, to vam je isto mogućnost da zastupnik ne dirne ni jednu tipku”, rekao je Hrelja.

Smatra da takva odluka “neće značiti ništa za njegovu ulogu u oporbi”, a razlog zašto neće glasati za opoziv Martine Dalić je – Uljanik.

“Ta odluka znači puno za moj odgoj, da kad nekim ljudima date neki zadatak da pustite da ga odrade do kraja, a jedan od zadataka koje je dobila Martina Dalić, neovisno o uzrocima, je nešto što je meni osobno i za moj grad jako značajno, a to je rješavanje brodogradilišta Uljanik. Želim da ta priča dođe do kraja, a poslije možemo svoditi račune tko je i što je pogriješio, što je gdje radio i tako dalje… Neću se izjašnjavati zbog Uljanika”, kazao je Hrelja.

Kakve reakcije očekuje od kolega iz oporbe?

“Kao i i inače. To je moje pravo, mi smo zanemarili prava zastupnika. Zastupnik nema demokratski centralizam u oporbi, mi svojom voljom odlučujemo kako ćemo postupiti. Imamo svoja pravila svoj, ajmo reći, kućni odgoj, svoje shvaćanje svijeta, svoje radno iskustvo. Vrlo smo slobodni i želimo ostati slobodni odlučivati za koju ćemo inicijativu biti. Na kraju, nemamo nikakav takav sporazum koji bi nas obvezivao da nismo slobodni”, rekao je Hrelja.

Facebook Komentari