Teške optužbe Todorića iz Londona: Božinović skriva sms-ove Martine Dalić, nagodba je pljačka….Plenković me želi uništiti

Na sudu u Londonu danas je počelo i neočekivano brzo završilo saslušanje u povodu zahtjeva za izručenjem Hrvatskoj Ivice Todorića. Sutkinja Emma Arbuthnot odluku će objaviti 20. travnja.

“Ovaj sud i proces traju još dalje, dugo će trajati… Još nije red da sada to komentiram. Ovdje sam bio pred nekoliko mjeseci i svoj cilj sam ostvari. Dobio sam vrijeme da štitim svoja ljudska prava. To i činim”, kazao je Todorić po izlasku iz zgrade suda pa komentirao optužbe protiv njega:

“Čujte, katastrofa, sramota hrvatska. Ja sam dobio odluku ŽDO-a o blokadi moje imovine, vidi se što imam. I kažu da sam ukrao nešto. Zašto to nisu utvrdili?
Danas je u Zagrebu predstavljen nacrt nagodbe u Agrokoru.

“Teško mi je o tome govoriti jer ja o tome najbolje znam i onda dok ja to kažem… Dugo sam šutio, ali kad sam vidio da to ide nizbrdo onda sam se počeo javljati. Rade katastrofu. Sramota nad sramota. To je toliko neznanje, toliko bezočno uništavanje. Nevjerojatno da se to može događati u jednoj državi EU”, rekao je Todorić.
Novinari su ga upitali hoće li dati neke dokaze za optužbe koje je protiv Martine Dalić iznio na svom blogu?

“Martina Dalić. Ona najbolje zna, stotine dokaza ima. To je žena koja se jednostavno ne može kontrolirati. Otišla je u jedan nekontrolirani prostor. To je nevjerojatno koliko Božinović mora micati iza nje i micati one njezine SMS-ove. Ali to niko ne može sakriti, to će sve izaći. Ona je u ovom trenutku sama rekla da je na čelu svega toga, mi smo je prijavili za zločinačku organizaciju i sve ćemo dokazati. Postoje državne službe i vjerojatno će odraditi svoj posao.”

Misli li da će doći do procesa protiv njega u Hrvatskoj?

“Sud ne bih komentirao, a ovo drugo što se događa sami vidite. Nevjerojatno je što se događa. Sramota. Ono što želim reći konačno… Ono što sam danas vidio, ponovno se javlja gospodin Plenković kao što se javlja svaki dan. Zadnji put kad sam ovdje bio jako se uzrujao i dao izjavu da je to engleski sud i kako je to moguće i onda je ambasadora slao ovdje i onda je ambasador tražio da se obnovi moj postupak jer je gospodin Plenković mislio da sud u Engleskoj ne radi svoj posao kako treba. Sad su uzeli najskupljeg odvjetnika. Kolika je to želja da se mene uhvati. Zbog čega? Što sam ja napravio? Sagradio sam Hrvatsku. Nisam uzeo ni kunu, oni znaju da nisam uzeo ni kunu”, kazao je Todorić.

Za nagodbu je pak kazao: “Za njih je nagodba samo da se sačuva Knighthead i da se sačuva roll-up. Što će biti s dugovima, s vlasnicima, njih apsolutno ništa drugo ne zanima. Ta nagodba je katastrofa, uništenje Agrokora”, piše N1.

Facebook Komentari