Recep Tayyip Erdoğan: “Istočna Ghouta i Douma, osuđujem one koji su počinili taj masakr. Tko god to bio, onaj tko je počinio taj masakr skupo će platiti za to!”

Turska je doprinijela stabilizaciji područja nakon ratova koji su pratili raspad bivše Jugoslavije', naglašava. U tom smislu postoji osjećaj zahvalnosti, ali nametljivi turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan želi da Republika Turska igra važnu ulogu u svijetu, a posebno u svojoj nekadašnjoj zoni utjecaja. Osmansko Carstvo kontroliralo je Balkan od 14. do 19. stoljeća. S tog su područja bili mnogi javni službenici i čelnici koji su upravljali carstvom koje se prostiralo od Austrougarske do Bližnjeg istoka. Recep Tayyip Erdoğan će u nedjelju u Sarajevu održati predizborni skup za tursku dijasporu uoči parlamentarnih izbora 24. lipnja.

Republika Turska će nastaviti “blisku suradnju” s Ruskom Federacijom i Islamskom Republikom Iran u Sirijskoj Arapskoj Republici, rekao je danas za medije turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan.

Te tri zemlje saveznice su u procesu Astana, skupa kojemu je svrha uspostaviti primirje u Sirijskoj Arapskoj Republici. Prošli tjedan predsjednici triju država okupili su se u Ankari radi summita o Siriji. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan je tijekom obraćanja pristašama u Ankari rekao da su ti susreti “prekretnica prema rješenju sirijske krize”.

Republika Turska će nastaviti “blisku suradnju” s Ruskom Federacijom i Islamskom Republikom Iran u Sirijskoj Arapskoj Republici, rekao je danas za medije turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan, na slici s ruskim predsjednikom Vladimirom Vladimirovičem Putinom i iranskim čelnikom Hassanom Rouhanijem.

“Istočna Ghouta i Douma, osuđujem one koji su počinili taj masakr. Tko god to bio, onaj tko je počinio taj masakr skupo će platiti za to”, rekao je Recep Tayyip Erdoğan, prenosi njemačka novinska agencija DPA.

U navodnom kemijskom napadu u Doumi, posljednjem utočištu pobunjenika u Istočnoj Ghouti, predgrađu Damaska, smrtno je stradalo između sedamdeset i stotinu ljudi.

Ruska Federacija je rekla da u Doumi nije bilo kemijskog napada te da njezina istraga nije našla tragove zabranjenog oružja. (Theo Ljubić, DPA)

Facebook Komentari