Danas presuda Davidu Komšiću zbog ubojstva Kristine Krupljan, kazna bi mogla biti iznenađujuće mala

Sutkinja Sanja Mazalin objavit će u ponedjeljak presudu Davidu Komšiću iz Kiseljaka, koji je 22. veljače prošle godine u Zagrebu sa 88 udaraca nožem ubio bivšu djevojku Kristinu Krupljan

Tužiteljstvo Komšića tereti za divljački napad i tvrdi da je Kristinu ubio na okrutan način iz bezobzirne osvete.

– Nesporno je da se radi o divljačkom napadu koji je za žrtvu trajao ‘cijelu vječnost’. Smatramo da velika patnja, strah i užas tijekom pokušaja da si spasi život prelazi okvire uobičajenih patnji koje redovito prate svako ubojstvo – stoji u optužnici. S druge strane, Davidov odvjetnik Veljko Miljević obranu temelji na činjenici da je mladić u trenutku ubojstva bio nebrojiv i u stanju ‘dugotrajne patnje’.

Županijski sud u protekla je dva mjeseca saslušao svih 18 predloženih svjedoka i proveo vještačenja, a danas će odlučiti o Davidovoj sudbini. Zbog teškog ubojstva prijeti mu maksimalna kazna od 40 godina zatvora.

Ipak, sud još uvijek nije odlučio hoće li se Komšiću suditi kao punoljetnoj osobi ili kao mlađem punoljetniku, s obzirom na njegovu dob.

Ako mu sude kao mlađem punoljetniku, sud u tom slučaju može primijeniti blaži Zakon o sudovima za mladež. Komšić bi tako mogao dobiti maksimalno deset godina zatvora. U kaznu mu se uračunava i vrijeme koje je dosad proveo u pritvoru. Ako ga osude kao mlađeg punoljetnika na deset godina zatvora, pomilovanje može tražiti nakon što mu istekne pola vremena trajanja kazne, odnosno nakon pet godina, pišu 24sata.

Facebook Komentari