Čilić teniskom rapsodijom deklasirao najboljeg kazahstanskog tenisača, Hrvatska za finale Davis Cupa sa SAD-om

Marin Čilić je teniskom rapsodijom deklasirao najboljeg kazahstanskog tenisača Mihaila Kukuškina sa 6:1, 6:1, 6:1, čime je osigurao Hrvatskoj treći, pobjednički bod u četvrtfinalu Davis Cupa u Varaždinu!

Čilić je odigrao nevjerojatan meč, sve mu je išlo od ruke i ostavio je suparnika bez ikakvih izgleda. Prvi set dobio je sa 6:1 usprkos samo 35 posto prvog servisa, u drugom mu je oduzeo početni udarac odmah u prvom gemu, a kad je Kukuškin u trećem setu počeo osvajati poene kroz igru Marinu je krenuo servis, pa očajni Kazahstanac više nije znao što uraditi.

Tek je u zadnjem gemu treće dionice, kad je Marin kod 5:1 servirao za meč, pošteno namučio već ispuhanog hrvatskog tenisača, koji je iskoristio tek osmu meč-loptu.

Hrvatskoj će suparnik u polufinalu Davis Cupa biti SAD, reprezentacija od koje nikad nismo izgubili.

Marin Čilić sada ima 26 pobjeda i 10 poraza u pojedinačnim dvobojima Davis Cupa, a Kukuškin 23 pobjede i 13 poraza, piše HRT.

Od početka do kraja igrao sam na strašno visokom nivou. Iskoristio sam i publiku. Krenuo sam u meč fantastično. U tom prvom dijelu meča nisam imao baš dobar postotak servis, ali sam igrao maestralno, jako brzo i agresivno. Imao sam veliki broj winnera i što je bilo najbolje od svega imao sam konstantan pritisak. On nema brz servis pa sam mogao stalno igrati na to i iz igre sam bio stvarno superioran, rekao je Čilić nakon odlično odigranog meča.

Jedina drama u meču dogodila se na samom kraju kod 5:1 za Čilića. Hrvatskom tenisaču bilo je potrebno čak osam meč lopti dok nije uspio slomiti otpor Kukuškina i osigurati Hrvatskoj prolaz u polufinala Davis Cupa.

Pa je bilo je napeto malo za publiku da bude napetije, rekao je kroz osmjeh Čilić. Marinovom igrom zadovoljan je bio i izbornik Željko Krajan.

Prezadovoljan sam. S ovakvom Marinovom igrom, kvalitetom i vidjelo se koliko je tanka linija između toga da si dominantan na terenu i da se mučiš. Borna se mučio i nije mogao naći rješenja da izradi poen protiv Kukuškina, dok je Marin pokazao taj nivo više i pokazao neke odgovore na koje Borna nije imao rješenja, rekao je Krajan.

Zadržati taj fokus i tu kvalitetu do kraja meča je stvarno fascinantno. Puno sam gledao Marina, ali ovako tri seta odigrati je stvarno fantastično, zaključio je izbornik, prenosi HRT.

Facebook Komentari