Odabir omiljenog parfema može puno toga otkriti o vama

Odabir omiljenog parfema može puno toga otkriti o vama…

Cvjetni mirisi

Cvjetna grupa je najstarija mirisna grupa iz tog razloga što su ljudi od pamtivijeka željeli mirisati na svježe cvijeće.

Ukoliko su vam proljeće i ljeto najdraža godišnja doba vrlo vjerovatno ćete izabrati cvjetni parfem. Takvi mirisi su izrazito ženstveni i živahni, a mogu biti i “tihi” i izražajni.

Ovu grupu parfema vole razigrane i komunikativne osobe zbog svoje radoznale prirode.

Orijentalni mirisi

Prava doza odvažnosti koja rijetko koga ostavlja ravnodušnima najčešće je povezana s osobom koja nosi orijentalne mirise.

Ovakvi parfemi su kao stvoreni za tajanstvene i senzualne žene.

Orijentalne mirisne note biraju oni koji svojom pojavom plijene pažnju, a mala doza flerta njihovo je tajno oružje koje nikome ne škodi.

Citrusni mirisi

Svježa citrusna grupa namijenjena je za društvene i ležerne žene koje se ne boje promjena.

Ljubitelji citrusa su vrlo ambiciozni i rođeni lideri za koje se slobodno može reći da su prave alfa žene.

Zemljani mirisi

Osobe koje vole prirodu i njene zemljane nametljive arome najčešće posežu za jačim aromatičnim i oporim parfemima. Duge šetnje prirodom u vrijeme jeseni, miris svježeg vazduha i lišća samo su neke od radosti u kojima uživaju.

U ljubavi najviše vole slobodu i to traže od svoga partnera. Ambicioznost i velikodušnost osobine su kojima zrače i to često očekuju za uzvrat sa druge strane.

Aromatične parfeme vole samosvjesne i kreativne žene koje vole neobične stvari i ne boje se to pokazati, piše Zadovoljna.hr.

Facebook Komentari