Ministar pred Vladom popio čašu slavonskobrodske vode

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, uoči sjednice Vlade, popio je čašu slavonskobrodske vode koju su mu dali novinari.

Ministar je kazao da ne vidi razlog da ne popije tu vodu nakon posljednjih nalaza Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

“Svi uvijek postavljaju pitanje je li trebalo ranije reagirati, najvažnije je da se brzo reagiralo”, kazao je pritom.

Podsjetimo, na temelju zadnjih analiza uzoraka koje je uzorkovao Hrvatski zavod za javno zdravstvo sa šest lokacija na području Slavonskog Broda utvrđene su količine ugljikovodika ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo jučer nije dao nove preporuke o tome je li voda za piće ili nije. Po svemu sudeći, to znači da je 90.000 stanovnika Slavonskog Broda i okolice i dalje osuđeno na cisterne s pitkom vodom i spremnike.

U priopćenju navode da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo uzeo uzorke vode sa šest lokacija na području Slavonskog Broda: Vodocrpilište Jelas, bunar B15 Vodosprema Jelas, Vodocrpilište Jelas, bunar B5, Klesarstvo Perić, Ulica sv. Lovre 9, Slavonski Brod, Opća Bolnica „Slavonski Brod“, operacijska sala, slavina u Priprema 2. i Tifon, Zadnja vezna cesta 56, slavina na šanku.

Analize vode su istovremeno provedene u dva službena laboratorija te su oba dobila zadovoljavajuće rezultate.

“U svim su uzorcima utvrđene količine ugljikovodika ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti propisanih Pravilnikom o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe, prenosi N1.

Facebook Komentari