Štromar o Glunčićevoj prijavi: Ne možemo prihvatiti nekoga tko govori protiv obrazovne reforme

Unatoč maratonskom sastanku Posebnog stručnog povjerenstva na čelu s premijerom Plenkovićem, dogovor oko voditelja i članova Ekspertne radne skupine za provođenje reforme obrazovanja sinoć nije postignut.

Naime, jedan je od prijavljenih i državni tajnik Matko Glunčić, koji nema potporu svoje šefice i resorne ministrice Blaženke Divjak te je navodno upravo zbog njega zapelo na relaciji HDZ – HNS.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković uoči sjednice Predsjedništva Sabora novinarima je tek kratko poručio kako “koalicija nije ugrožena”.

Potpredsjednik Vlade, HNS-ov Predrag Štromar također je komentirao razilaženja u vezi s izborom članova ERS-a te Glunčićevu prijavu.

“Ako osoba ne zadovoljava uvjete natječaja i otvoreno govori protiv reforme te lobira da se škola ne javi u eksperimentalnu fazu, radi protivno odredbama Vlade i preporukama EK-a, onda HNS ne može prihvatiti takvu osobu”, kazao je Štromar.

Poručio je kako će s HDZ-om razgovarati o izboru članova.

“Razgovaramo i razgovarat ćemo. Reforma mora ići dalje. Mi ju žćelimo provestri i od nje nećemo odstupiti ni milimetra. HNS daje snažnu podršku ministrici Divjak. Nema razloga za raspad koaliciji”, kazao je Štromar.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak ni danas nije željela potvrditi kako je odluka odgođena upravo zbog Glunčića.

Nakon što je jučer navečer završio sastanak, ministrica Divjak rekla je samo da još ništa nije dogovoreno te da će se razgovori nastaviti za dva dana, prenosi dnevnik.hr.

Divjak: Još dva dana za promišljanje o ekspertnoj skupini

Facebook Komentari