Plenković odslušao žestoku kritiku s Oltara, ali se očito pravi Englez ili – baš ga briga

Premijer Andrej Plenković u nedjelju je sudjelovao na misnom slavlju u zagrebačkoj katedrali koje je predvodio kardinal Josip Bozanić.

“Želim svim vjernicima, svim hrvatskim ljudima sretan Uskrs. Nakon lijepe propovjedi uzoritog kardinala Bozanića, poruka nade, poruka zajedništva, solidarnosti, dijaloga i vjerujem da ćemo svi obnovljeni, nadahnuti ovom snagom uskrsnuća Kristova biti još angažiraniji za dobrobit svih hrvatskih ljudi”, kazao je nakon mise Plenković.

No, neki građani nisu imali ni za onu najskromniju uskrsnu košaricu.

“Radimo sve što je u moći državnih institucija da poboljšamo i gospodarsko stanje i standard života ljudi, osobito vodeći računa o kršćanskom načelu solidarnosti, a to smo pokazali i podizanjem minimalne plaće, smanjenjem opterećenja za građane i dizanjem prosjećne plaće. Nastojimo indeksacijom mirovina brinuti o našim građanima treće gneracije i vjerujem da ovi pozitivni ekonomski trendovi se trebaju nastaviti i na taj način pridonijeti kvalitetnijem životu svih naših sugrađana”, rekao je premijer.

S obzirom da je Crkva kritizirala ratifikaciju Istanbulske konvencije, očekuje li tijekom dana kritike s oltara?

“Ja sam čovjek dijaloga. Mislim da smo uz zakon o potvrđivanju, s interpretativnom izjavom adresirali sve one strahove i zabrinutosti. Mislim da na taj način otklanjamo vrlo čvrsto, vrlo jasno, strahove onih koji ih imaju u vezi određenih elemenata koji bi mogli biti svojevrsni derivat u provedbi Konvencije”, odgovorio je Plenković, prenosi N1.

Bozanić žestoko kritizirao vlast, Plenković je slušao: Komu se onda otvara prostor – moći, novcu, ideologiji; grupašenjima? Kao vjernici pitamo se zašto dok odabrani jačaju toliki moraju slabjeti?

Facebook Komentari