Evo što Boris Miletić kaže na Končarovo preuzimanje Uljanika

Nastavno na danas održanu sjednicu Nadzornog odbora društva Uljanik d.d. na kojoj je donesena odluka o odabiru tvrtke Kermas energije d.o.o. Danka Končara kao strateškog partnera u procesu dokapitalizacije, prenosimo izjavu gradonačelnika Pule Borisa Miletića:

„Nadzorni odbor je nakon konzultacija sa sindikatima za strateškog partnera odabrao tvrtku Kermas energija. Nisam vidio obrazloženje te odluke, ali moja očekivanja kao gradonačelnika prema Kermas energiji ili bilo kojem drugom strateškom partneru uvijek su ista: sačuvati radna mjesta i zadržati brodogradnju!

Na današnjem tržištu nije lako biti konkurentan, ali komparativna prednost Uljanika su njegovi radnici i njihovo znanje. Uljanik ima 160 godina akumuliranog znanja koje treba kapitalizirati!

Nadam se da će Uljanik cijelu ovo situaciju iskoristiti da iskorači u budućnost, da se presloži i da još jednom pokaže svoju snagu. Uljanik je bio i ostao jedna od ključnih poluga razvoja Istre, Kvarnera, ali i cijele Hrvatske! Tako mora ostati i dalje.“, piše Regionalexpress.

Facebook Komentari