Predsjednica neće odustati od poziva Putinu da posjeti RH

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kiarović čestitala je Vladimiru Vladimiroviču Putinu na pobjedi. Kolinda Grabar-Kitarović prošle je godine bila u službenom posjetu Ruskoj Federaciji. "Izražavam nadu kako će se Vaš uzvratni posjet Republici Hrvatskoj moći ostvariti u skoroj budućnosti", kazala je hrvatska predsjednica u čestitki i dodala da za razvoj odnosa dviju država postoje dobri uvjeti i perspektiva.

Iz Ureda predsjednice oglasili su se vezano uz poziv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da posjeti Hrvatsku.

Iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske poručili su da poziv ruskom predsjedniku i dalje stoji i ističu da je riječ o odvojenom, bilateralnom procesu, piše Dnevnik.hr.

Podsjetimo, državni je vrh u ponedjeljak donio odluku o protjerivanju jednog ruskog diplomata iz Hrvatske, zbog solidariziranja s Velikom Britanijom zbog slučaja trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripala u Velikoj Britaniji.

Novinare je zanimao stav predsjednice, budući je ona bila prva zapadna državnica koja je Putinu čestitala na novoj pobjedi na predsjedničkim izborima u Rusiji te ga pozvala u službeni posjet Hrvatskoj, oko toga slaže li se s odlukom Vlade.

Glasnogovornica iz Ureda predsjednice, Ivana Crnić, kazala je da se radi o zajedničkom stavu državnog vrha te da se tu nema što dodati, piše N1.

Share This Article