Brat ministrice Obuljen bio je bar na natječaju, ali Plenkovićev šogor nije – izravno u stolac direktora Zračne luke Dubrovnik

Novog direktora sektora komercijalnih poslova dobit će od 1. travnja Zračna luka Dubrovnik. Čast preuzeti osjetljivu poziciju u tvrtki, s koje će pregovarati s aviokompanijama o ugovorima vrijednim desetke milijuna kuna, dobio je Ivan Maslać, brat supruge premijera Andreja Plenkovića, piše Slobodna Dalmacija.

Maslać na novu funkciju prelazi s radnog mjesta zamjenika pročelnika Upravnog odjela za promet u Gradu Dubrovniku. Do odlaska na novo radno mjesto premijerov šogor radio je na javnoj nabavi u tri europska projekta Grada Dubrovnika ukupne vrijednosti 57 milijuna kuna. Na novom radnom mjestu raspolagat će ukupnim godišnjim prihodom od 355 milijuna kuna.

Za novi posao Maslać se nije morao prijaviti na javni natječaj jer Zračna luka Dubrovnik ga, kako kažu u toj kompaniji u većinskom vlasništvu države, nije dužna raspisati za to radno mjesto.

– Zračna luka Dubrovnik d.o.o. nije u zakonskoj obvezi provedbe javnog natječaja prilikom odabira kandidata za prijem u radni odnos, a kako bi se otklonila specifičnost ovog prijema, naglašavamo da se do sada najmanje posljednjih 25 godina nije provodio postupak javnog natječaja za radna mjesta direktora sektora, stoji u odgovoru Zračne luke Dubrovnik Slobodnoj Dalmaciji.

– Uvjeti predmetnog radnog mjesta uređeni su Pravilnikom o opisu poslova i radnih zadataka koji je stupio na snagu 1. lipnja 2016. godine, a uključuju visoku stručnu spremu magistra ekonomije, znanje engleskog jezika te pet godina prethodnog radnog iskustva. Gosp. Ivan Maslać, trenutno zaposlen na radnome mjestu zamjenika pročelnika Upravnog odjela za promet Grada Dubrovnika, posjeduje desetogodišnje iskustvo unutar velikog sustava s posebnim naglaskom na financije i nabavu te upravljanje javnim investicijama. Isti u cijelosti udovoljava navedenim uvjetima, te je njegov odabir neovisan o bilo kakvoj osobnoj povezanosti, navodi se u odgovoru.

– Pored navedenog, gosp. Maslać pohađao je dodatnu izobrazbu za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova, te posjeduje važeći certifikat iz područja javne nabave, čime će također pridonijeti jačanju projektnog tima Zračne luke Dubrovnik prilikom provedbe projekata financiranih iz EU fondova, zaključuje se u odgovoru Zračne luke Dubrovnik.

Na čelu Zračne luke Dubrovnik je kao v.d. direktora Frano Luetić, dugogodišnji zaposlenik kompanije, a ujedno i brat HDZ-ove eurozastupnice Dubravke Šuice i otac mlade HDZ-ove saborske zastupnice Sanje Putice.

Share This Article