Izbačen iz SDP-a: Očito je vrhuška SDP-a odlučila da me se politički riješi

Nakon izbacivanja iz SDP-a, Mirando Mrsić dao je izjavu za medije.

Je li razočaran zastupnicima koji se nisu pojavili na glasanju?

“To je na njihovu dušu. Drago mi je imam potporu 22 zastupnika koji su dali potpis, osim dvojice koji su povukli potpise s prijedloga zakona. Nastavit ću raditi u Saboru ono što i trebam – predlagati zakone u koji su u korist građana”, kazao je Mrsić

Kako će nastaviti svoj rad?

“Nastavit ću kao nezavisni zastupnik, ja sam socijaldemokrat u duši, to nitko ne može istjerati iz mene. Čut ćete još mojih prijedloga i neka drugačija razmišljanja od onih koja sad možete čuti u SDP-u.”

“Očito je vrhuška SDP-a odlučila da me se politički riješi”, zaključio je Mrsić, prenosi N1.

Izbačen danas

Glavni odbor SDP-a poslušao je prijedlog Predsjedništva te odlučio izbaciti Miranda Mrsića iz stranke.

Mrsić je izbačen većinom prisutnih na glasanju: 40 je bilo za izbacivanje, a sedam protiv.

Bilo je pitanja ima li kvoruma, no on je ipak utvrđen. Glasovanju ne moraju prisustvovati svi članovi Glavnog odbora.

U svom završnom govoru predsjednik stranke Davor Bernardić kazao je da su Mrsićevi napadi bili usmjereni na njega osobno.

Bernardić je rekao da žali zbog odluke te da se nada da je to zadnji put da se nekoga izbacuje iz SDP-a.

Podsjetimo, predsjedništvo Socijaldemokratske partije Hrvatske sastalo se u središnjici stranke u subotu kako bi raspravilo o statusu saborskog zastupnika Miranda Mrsića.

Mirando Mrsić se odazvao pozivu Predsjedništva stranke da se očituje o njihovu zahtjevu da iz saborske procedure povuče svoj prijedlog zakona o doprinosima te se na sjednici zadržao samo tri minute nakon što je zatražio pismeno obrazloženje razloga zbog kojih bi trebao povući svoj prijedlog.

“Tražim da Predsjedništvo da pismeno obrazloženje zašto traži povlačenje zakona o doprinosima iz procedure. Neozbiljno je tražiti od mene očitovanje, a da ne znam razlog zbog kojeg bi taj zakon trebalo povući”, kazao je Mrsić.

“S druge strane, ako Predsjedništvo unatoč tome što mi nije dostavilo pismeno obrazloženje razloga za povlačenje ovog zakona, donese sankcije, to znači da je to politički obračun sa svima onima koji misle drugačije i razmišljaju da socijaldemokracija treba stanovati u zgradi na Iblerovu trgu”, rekao je Mrsić, prenosi N1.

Facebook Komentari