Doživotni zatvor za iračkog napadača Ahmeda Hassana na stanicu Parsons Green metroa u Londonu

Napadač na stanici londonskog metroa Parsons Green, Ahmed Hassan, irački tražitelj azila star 18 godina, osuđen je danas u Londonu na doživotni zatvor, a tek nakon 34 godine može tražiti molbu za pomilovanje.

Ahmed Hassan je stigao u Ujedinjen Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske u listopadu 2015. godine tunelom ispod Engleskog kanala, poznatog i po imenu La Manche na kamionu, bez dokumenata i u siječnju 2016. godine je tražio azil

Kazneni sud je 16. ožujka ove godine Ahmeda Hassana proglasio krivim za pokušaj ubojstva, javlja britanska novinska agencija Reuters.

Petnaestog rujna 2017. godine bomba je djelomično eksplodirala na metro stanici Parsons Green i ranila 51 osobu, prema podacima britanske policije Scotland Yard. Taj napad, za koji je odgovornost preuzela džihadistička skupina, takozvana Islamska država je bio peti po redu u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske u šest mjeseci.

Ahmed Hassan je stigao u Ujedinjen Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske  u listopadu 2015. godine tunelom ispod Engleskog kanala, poznatog i po imenu La Manche na kamionu, bez dokumenata i u siječnju 2016. godine je tražio azil.

Nagradom od 20 funti kupio je glavni sastojak bombe, čime je dokazao krajnji cinizam, istaknuo je sudac Sir Charles Anthony Haddon-Cave i zaključio da je Ahmed Hassan u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske živio dvostrukim životom

U Sunburyju ga je prihvatila jedna britanska obitelj. Studirao je novinarstvo i u lipnju 2017. godine je proglašen studentom godine.

Nagradom od 20 funti kupio je glavni sastojak bombe, čime je dokazao krajnji cinizam, istaknuo je sudac Sir Charles Anthony Haddon-Cave i zaključio da je Ahmed Hassan u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske živio dvostrukim životom. (Theo Ljubić, Reuters)

Facebook Komentari