Bačić: Ne bojte se za HDZ, prejaki smo

Koliko su duboke podjele u HDZ-u, upitan je Branko Bačić, šef Kluba HDZ-a u srijedu, nakon sinoćnje sjednice Predsjedništva stranke na kojoj je 19 članova bilo ZA, a 6 PROTIV ratifikacije Istanbulske konvencije.

‘Bio je to još jedan korak naprijed u demokratskoj profilaciji stranke, rasprava je dobrodošla i pokazala je da smo demokratska stranka. Pokazuje da dio, manji dio, vodstva ima drugačiji stav, no dokazali smo i da se s tim stranka može nositi… Mi smo sposobni nositi se sa različitim mišljenjima unutar stranke.’, kazao je Bačić.

‘Nisam to rekao. Donijeli smo odluku da Vlada sutra donese prijedlog Zakona o Istanbulskoj konvenciji, s interpretativnom izjavom koja ostavlja mogućnost da je i oni koji su dvojili mogu prihvatiti. Ali, vrlo važan ali, očekuje nas i rasprava na sjednici Kluba HDZ-a gdje ćemo još dodatno raspravljati i pokušati utvrditi jedinstveni stav oko ratifikacije. Budite strpljivi, još tjedan-dva…’.

Što ako neki ustraju u tome da ne podrže ratifikaciju?

‘Nema problema za HDZ da se na stranačkim tijelima čuju drugačija mišljenja. A glasanje, pričekajmo sjednicu Kluba, nakon čega ćemo odlučiti kako ćemo se ponašati kao zastupnici HDZ-a i tijekom rasprave i tijekom glasovanja… Ne bojte se za HDZ, prejaki smo, ne bojimo se ishoda glasovanja’, kazao je Bačić.

Kazao je i da su HDZ i Crkva uvijek bili u dobrim odnosima, podsjetio je da je HDZ svim svojim dokumentima uvijek podržavao ratifikaciju, bez obzira tko vodio stranku. Kod nas se to ne mijenja, od prvog smo dana rekli da ćemo podržati Istanbulsku konvenciju’, rekao je Bačić,prenosi N1.

Facebook Komentari