Što Plenković misli o Nini Obuljen i bratu, te otvorenom pismu HDZ-ovaca protiv Istanbulske konvencije

Premijer Andrej Plenković boravio je u Jasenovcu, na sastanku Stožera za obranu od poplave i tim je povodom novinarima komentirao i aktualnosti u zemlji.

Upitan je radi li se o nepotizmu u slučaju angažiranja brata ministrice kulture, Nine Obuljen Koržinek, Tonka Obuljena, za predsjednika Vijeća HAKOM-a.

“To je bio javni natječaj, riječ je o čovjeku koji se cijeli život bavi tim temama”, rekao je Plenković.

Vlada je, podsjetimo, prošloga tjedna imenovala novo Vijeće regulatorne agencije za mrežne djelatnosti HAKOM-a. Odlučili su da će Tonko Obuljen biti novi čelni čovjek Vijeća HAKOM-a. Odluka o imenovanju sastava novog Vijeća donesena je na zatvorenom dijelu 85. sjednice Vlade, koja je naknadno objavljena na Vladinim web-stranicama. Reference Tonka Obuljena su neupitne, diplomirani je inženjer elektrotehnike, koji je karijeru počeo u HRT-u, odnosno Odašiljačima i vezama. Od 2006. do 2008. bio je ravnatelj HAKOM-a (HAT-a), a od 2009. do 2013. član Vijeća HAKOM-a. Od 2014. do danas zaposlen je u strategiji i razvoju OIV-a.

“Ide se dalje po pitanju Konvencije”

Plenković je u Jasenovcu komentirao i otvoreno pismo dijela istaknutih HDZ-ovaca, koji su javno pozvali Predsjedništvo stranke da odustane od ratifikacije Istanbulske konvencije.

“To je njihov stav, riječ je o nekoliko ljudi koji su izrazili svoj stav. Demokratska smo stranka, svatko ima pravo izraziti mišljenje, ali meni je važan razgovor sa županijskim organizacijama, a najveći broj njih podržava da se ide dalje po tom pitanju”, rekao je premijer, prenosi N1.

Glavašević o nepotizmu i uhljebljivanju: Slučaj Obuljen možda nije nezakonit, ali jest nemoralan

Facebook Komentari