PRIJENOS Bačić: U Hrvatskoj imamo sinkopa oporbu – Glasnović: Ti klinci ne znaju napraviti omlet, promijeniti ulje na autu

Zastupnici će raspravljati o izvješću o uredbama koje je Vlada donijela na temelju zakonske ovlasti, nakon čega bi trebalo uslijediti glasovanje o dosad raspravljenim točkama, a zasjedanje je i danas započelo uobičajenim zahtjevima za stanku.

Nezavisni Željko Glasnović zatražio je stanku da bi govorio o obrazovnom sustavu pri čemu je, između ostalog, pozvao na usklađenost potreba s tržištem radom kazavši da “spika ne kuha rižu”.

‘Mi godinama trčimo 10 krugova iza recimo Njemačke. Govorimo i kako moramo uskladiti obrazovni sustav s tržištem rada …Mi smo ovih godina proizveli 11.000 ekonomista, a možda dva inženjera rudarstva. Kada gledate to, to je neodrživ sustav. Odgoj i obrazovanje nisu ista stvar….Kad govorimo o temljenim stvarima u životu, ti klinci ne znaju napraviti omlet, promijeniti ulje na autu, otvoriti bankovni račun, informacije dobivaju od Wikipedije. Mi smo katolička zemlja sa 6.000 svećenika i 30.000 gatara’, kazao je Glasnović.

Mostov Slaven Dobrović stanku je zatražio da bi govorio o alarmantnom stanju o gospodarenju otpadom, a SDP-ov Gordan Maras i HDZ-ov Branko Bačić zbog aktualne političke situacije te je Maras upozorio da HDZ i dalje surađuje s Milanom Bandićem unatoč optužnicama.

U Hrvatskoj imamo sinkopa oporbu, komentirao je potom istupe oporbe Bačić.

Dobrović kao i da i sam zaboravlja da je bio ministar zaštite okoliša gdje smo ga tada kao koalicijski partneri upozoravali što će se događati vezano uz promjenu sustava gospodarenja otpadom, podsjetio je Bačić.

Niti sam odvjetnik, niti želim biti odvjetnik zagrebačkog gradonačelnika, poručio je Bačić te podsjetio da i SDP ima repova vezano uz Milana Bandića.

Zastupnici će raspravljati o Vladinim uredbama

Vlada na temelju zakonske ovlasti donosi uredbe kojima uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskog sabora.

Tako je donijela Uredbu o izmjenama Zakona o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji, Uredbu o izmjenama Zakona o tržištu kapitala, Uredbu o dopuni Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju te Uredbu o dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Nakon što raspave izvješće o uredbama koje je Vlada donijela na temelju zakonske ovlasti, zastupnici bi trebali glasati o dosad raspravljenim točkama, prenosi N1.

Facebook Komentari