Život s Vlastom: Živite li ili samo sanjate svoje snove?

Piše: Vlasta Janton

Usuđujete li se živjeti svoje snove, ostvariti svoja maštanja? Usuđujete li napraviti taj prvi korak koji je prijeko potreban da vas učini sretnima? Upravo taj, prvi korak je najvažniji ali i najteži početak ka ostvarenju vašeg sna. Zapamtite, sve, ali baš sve što ste zamislili, sanjali, željeli, možete ostvariti. Na vama je. Stoga, slobodno se zapitajte; Živite li ili samo sanjate svoje snove? Ako ih živite nitko sretniji od vas, a ako ih samo sanjate, vjerujte, nikada nije kasno da ih i realizirate.

Put prema cilju nije lagan, i nema puta bez prepreka i padova. Nemojte se bojati tih padova, oni vas mogu samo osnažiti. Nisu ni te prepreke ono što vas određuje, već način na koji na njih reagirate. Ako vaš put prestaje pojavom prvih prepreka i gubi snagu, to nije vaš put. Ali ukoliko još jače i energičnije unatoč padu idete prema svom cilju uspjet ćete. Snaga volje ima čudesnu moć.

Također, osluhnite svoje tijelo, svoje misli, što vam govore? Stvara li vam taj put oduševljenje, ili ste na tom putu samo zato da bi nekog drugog impresionirali pa zato u njemu ni ne uživate. Ako izaziva oduševljenje na boljem putu ne možete biti. Jer nije stvar samo stići na cilj već je itekako važno uživati u tom putovanju do željenog sna. Greške koje se dogode na tom putu također gledajte kao dar, to su iskustva koja se cijene više od ostalih iskustava. Te greške su vas nečemu naučile. One su mala karika koje se slažu do puta pobjede.

Najvažnije od svega u životu je da slušate svoj unutarnji glas. Ne razum, ne srce, već unutarnji glas. Taj glas će vam donijeti mnogo radosti u život. Kada ne znate što i kako odlučiti, poslušajte taj unutarnji glas. On vas nikada neće krivo odvesti. Oslonite se na intuiciju, ona je nepogrešiva. I ako sve činjenice govore protiv toga, poslušajte intuiciju, jer postoji razlog koji vi ne znate zašto je važno učiniti baš to što vam taj mali unutarnji glasić govori, koji je toliko snažan, toliko vrišti u vama, a sjetite se samo koliko puta ga niste htjeli poslušati, koliko puta ste ga ignorirali, koliko puta ste slušali razum ili srce. I pogriješili. Vaša intuicija je vaša duša. A vaša duša ste Vi. Ona vas vodi tamo gdje vaše unutarnje Ja najviše želi biti. Tamo gdje se unutarnje Ja jedino osjeća sigurno i spokojno. I tek onda ste u suglasju sa samim sobom. To je jedina tajna sretnog života.

Stoga, poslušajte taj glas, on je odgovor na mnoge enigme. I kada pomislite da je nemoguće da vam se snovi ostvare, nevjerojatno je kako se kockice ipak same poslože onda kada ste već pomislili da za to nema nade. Uvijek ima. Uvijek. Slijedite svoje snove, slijedite svoj unutarnji glas. To je ključ vaše sreće.

Bojite se prvog koraka, bojite se mišljenja okoline? Ne bojte se ničega. Hrabro krenite naprijed. Uspjet ćete. Ako vi vjerujete u sebe i drugi će. Sve kako ste zamislili u svojoj glavi, sve kako ste sanjali ostvarit će se, samo krenite naprijed. Nemojte si sami blokirati put. Nemojte si sami stvarati zidove. Zamislite što želite i krenite. Svi vaši snovi mogu postati stvarnost. Ali samo ako vi to želite. Na vama je.

Sve, a ma baš sve o čemu sanjate možete postići, možete živjeti, samo trebate svoje snove pretvoriti u stvarnost. Ne se bojati osude okoline, ne se bojati padova, ne se bojati prepreka. Nemojte se bojati otvoriti svoje srce, nemojte se bojati pružiti ruku onome kome je pomoć potrebna, nemojte se zatvarati u sebe. Otvorite dušu, otvorite um, srce, pustite da lijepe stvari polako pritječu u vaš život. Ne zatvarajte vrata. Sanjajte, maštajte. Jer, od toga sve počinje, od toga sve pokreće.

Snovi ne postoje bez razloga. Snovi postoje da bi se živjeli!

Facebook Komentari