Opet drama oko Marine Lovrić Merzel, predstavnici Uskoka ponovno su napustili sudnicu

Nakon jučerašnjeg dramatičnog pripremnog ročišta, na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje bivšoj županici Marini Lovrić Merzel.

Predstavnici Uskoka ponovno su napustili sudnicu nakon što su zatražili izuzeće suca Turudića. On je opet odbio izuzeti sam sebe, ocijenivši zahtjev Uskoka neosnovanim, jer je o tom zahtjevu već Vrhovni sud odlučivao pa je Turudić sve protumačio kao odugovlačenje postupka.

Novo ročište zakazano je za 26. ožujka.

Podsjetimo, u ponedjeljak je sudac Turudić po drugi put odbio nagodbu Uskoka i velikogoričkog tajkuna Željka Žužića koji je trebao biti svjedok pokajnik. Turudić je nagodbu odbio unatoč stavu Vrhovnog suda da sudac pojedinac na pripremnom ročištu nema ovlasti za takvo postupnje, ako prethodno nije došlo do konkretnih povreda zakona.

Tužitelji Uskoka napustili su sudnicu. Naime, Uskok je tražio izuzeće predsjednika sudskog vijeća Ivana Turudića koji je zatim, budući da je predsjednik suda, sam odlučio da se neće izuzeti iz slučaja.

“S obzirom da ne možemo prihvatiti da sudac sam odlučuje o svom izuzeću u konkretnom primjeru smatrali smo da nisu zadovoljeni uvjeti za nastavak pripremnog ročišta te smo napustili sjednicu”, obrazložio je odluku Vjekoslav Tolnaj, zamjenik ravnateljice Uskoka.

Za Turudića pak u cijeloj situaciji nema ničeg spornog. Najavio je kako će na današnjem pripremnom ročištu, koje je zakazano za devet sati, svi biti upoznati s daljnjih postupanjem, a moguće nepojavljivanje tužiteljstva komentirao je riječima “Njihov problem”.

Ukoliko se predstavnici tužiteljstva ne pojave moglo bi doći do obustave procesa što bi moglo izazvati novi pravosudni skandal, javlja dnevnik.hr.

Facebook Komentari