Vodostaji karlovačkih rijeka rastu, Krstičević šalje vojsku, izlila se Una

Vodostaji karlovačkih rijeka rastu, no ne bi trebalo biti većih problema. Iz Kriznog stožera ističu da je Karlovac ovaj put primjer kako se treba uspješno pripremiti za obranu od poplava. U posljednjih desetak dana izgrađeno je više od tri kilometra nasipa od takozvanih boks-barijera.

Dio uz Mrežnicu i Koranu bit će završen jutros. Uz Kupu će se graditi još nekoliko dana. Spremno je i nekoliko desetaka tisuća vreća s pijeskom za gradnju zečjih nasipa. Vrhunac vodenog vala u Karlovcu se očekuje sutra prijepodne. Temeljem zahtjeva DUZS-a ministar obrane RH Damir Krstičević uputio je 100 vojnika donio je za pomoć na području ugroženom poplavama na području Karlovačke županije.

U Hrvatskoj Kostajnici na snazi su izvanredne mjere obrane od poplava jer vodostaj Une raste iz sata u sat i rijeka prijeti izlijevanjem. Ujedno, zbog brzog otapanja velike količine snijega – odronilo se nekoliko velikih komada stijena, koji su ugrozili kuće u podnožju brda Djed u središtu grada. Zbog opasnosti od novih odrona stanari najugroženijih kuća, morali su ih privremeno napustiti, javlja HRT.

Facebook Komentari