Biskup Košić o Istanbulskoj konvenciji: Tu će Crkva jasno i glasno protestirati, a nije Crkva samo skup biskupa nego to su svećenici i svaki vjernik

To što se danas događa nije dobro. Rodna ideologija želi se uvući u naše zakone s Istanbulskom konvencijom, a u toj slaboj koaliciji koja je trenutno na vlasti zagovara ju više članova nego što ju osporava. Time će se dovesti Hrvatsku u jednu strašnu poziciju i u jedan sustav samouništenja.” – rekao je, između ostaloga, sisački biskup Vlado Košić u Sisku na predstavljanju knjige “Svjedočanstva glinskih logoraša” Ivana Lipaka, bivšega logoraša kninskog logora i predsjednika Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora ogranka Sisačko-moslavačke županije.

“Nije dosta što se laž prihvaća za istinu, što se ne procesuira one koji uzimaju tuđe, uzimaju od radnika, sad se još kvari mladež da se uništi moral. Tu će Crkva jasno i glasno protestirati, a nije Crkva samo skup biskupa nego to su svećenici i svaki vjernik. To treba jasno reći i ne dopustiti da se dogoditi ratifikacija te štetne i dalekosežno opasne teorije“ – dodao je biskup na temu Istanbulske konvencije.

U svojem obraćanju prisutnima dotakao se i pitanje ratne odštete, a o kojoj se govori i u knjizi.

„Pitanje ratne odštete je pitanje pravednosti. Sisačka biskupija je pri kraju izrade projekta za gradnju srušene župne crkve Sv. Nikole u Hrvatskoj Kostajnici. I sada vas ja pitam kome da mi ispostavimo račun za tu crkvu koja će koštati minimalno 10 milijuna kuna? Može li Sisačka biskupija to podnijeti, Republika Hrvatska ili je najbolje poslati taj račun u Beograd koji ju je i srušio? Ratna odšteta je ogromno i važno pitanje o kojem se na žalost ne govori i ne želi govoriti, kao što je i pitanje nestalih“ – rekao je biskup Košić, prenosi Večernji.

Facebook Komentari