Udruga nezavisnih, Ante Dabo: Mi nismo politička stranka, želimo surađivati sa svima i raditi za dobro naših građana

Premijer Andrej Plenković u 11 sati u Banskim dvorima primio je predstavnike gradova i općina “Udruge nezavisnih” .

Uz Plenkovića, na sastanku je sudjelovala i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar uprave Lovro Kuščević te predstavnik Ministarstva financija.

Predsjednik Udruge Nezavisnih Ante Dabo nakon sastanka istaknuo je da je najbitnije je da su otvorili novi komunikacijski kanal i dobro su primljeni.

“Mi nismo politička stranka, želimo surađivati sa svima i raditi za dobro naših građana”, rekao je Dabo, a na novinarsko pitanje objasnio je da je iz Mosta “izišao” kad su postali politička stranka, jer stranka guši neovisnost.

Na novinarsku konstataciju da postoje sumnje da se ne radi samo o neovisnoj Udruzi, s obzirom da se na ranije održanim izborima našao na listi Mosta, Dabo je odgovorio:

“Imate pravo na mišljenje, imao sam prilike biti na listi za Sabor, ali kad je NL Most odabrao biti stranka, ja se tu više nisam nalazio. Želim biti nezavisan i mene sigurno nećete vidjeti ni na jednoj listi za Sabor.”

“Moj je stav da ne mogu dobro raditi posao gradonačelnika i biti saborski zastupnik. Udruga je isključivo udruga i nema politički predznak, a da li će se netko od kolega odlučiti za iskorake na državnoj razini, to je njegova odluka”, dodao je.

“Udruga nezavisnih” postoji od rujna 2017. godine i okuplja 40-ak nezavisnih načelnika i gradonačelnika, iako većina njih ni nisu članovi udruge.

Ovu udrugu mnogi već vide kao konkurenciju Mostu, ali u Udruzi odbacuju takve usporedbe. Naglašavaju da ne planiraju prerasti u stranku niti žele ići u nacionalnu politiku, prenosi N1.

Facebook Komentari