Rajko Ostojić: Agrokor sad vodi čovjek koji na tržištu vrijedi 5.500 kuna

Potpredsjednik SDP-a, Rajko Ostojić, gostovao je u Točki na tjedan Nataše Božić i komentirao stanje u stranci, kao i u zemlji.

Istaknuo je da je kritičan prema predsjedniku stranke, Davoru Bernardiću, ali da nije razočaran njime. “Neke njegove riječi i postupke ja ne bih upotrijebio, ali to je naprosto tako”, rekao je Ostojić. “Mi smo bili organizacijski, kadrovski i financijski razjedinjeni. Činjenica da nitko nikoga nije dočekao kao što se dočekalo Bernardića. Je li on doprinio tome, naravno da je, ali moramo biti kritični i samokritični”, rekao je Ostojić, dodavši da nije Bernardić kriv što neki članovi ne dolaze na sjednice Sabora ili odbora stranke.

“Možda je trebao biti predsjednik kluba, ali on je pustio druge. Možda je previše demokratičan”, kazao je Ostojić.

Upitan je li Most preuzeo mjesto lidera oporbe, Ostojić je rekao da to nije tako. “Most je u PTSP-u, izgubio je nekoliko članova ili zastupnika. Most je u PTSP-u jer je dvaput HDZ doveo na vlast”, rekao je Ostojić.

“Božo Petrov je tu iskorišten. Pokazao je veliku dozu neozbiljnosti kad je uzeo mobitel i nazvao Antu Ramljaka i pitao ga hoće li biti novi povjerenik za Agrokor, ne shvaćajući da je to bila zamka, igrokaz. Mislim da danas to shvaća, zato mislim da je u PTSP-u i da oni vrlo iskreno žele svoj grijeh izbaciti”, rekao je Ostojić.

Potpredsjednik SDP-a istaknuo je da je njegova stranka već ranije ponudila rješenje za krizu u Agrokoru. “Brza promjena Stečajnog zakona, eksperte, ali ne s lažnim ili uljepšanim životopisima, koji mogu restrukturirati Agrokor, i krenuti dalje. Nije prošao prijedlog prije godinu dana. Pustili smo da rade, nismo se htjeli petljati”, rekao je Ostojić.

Kazao je da prethodni izvanredni povjerenik nije napravio ništa. “Osim što je novac koji je dobio dijelio dalje. Mi smo ponudili ponovno rješenje. Mi smo znali tko će biti novi povjerenik. Ja sam osobno znao da je gospodin Peruško jedan od ozbiljnih kandidata. Ne želimo da nam takav povjerenik, s takvim neiskustvom, vodi Agrokor. Ramljak je barem imao neko iskustvo. Peruško je završio koledž u Americi, restrukturirao jednu online tvrtku u Rusiji, koja je na razini Abrakadabre u Agrokoru, vratio se u Hrvatsku, osnovao firmu koja se zove Faveria, koja se najviše bavi naftnom i naftnim biznisom i koja je za prethodnu godinu uprihodila 71.000 kuna”, rekao je Ostojić.

“Dakle, današnji povjerenik kad se vratio u Hrvatsku, ponudio tržištu svoje kompetencije i znanje, vještine, oni su ga procijenili na oko 5,5 tisuća kuna. To radi moj znanstveni novak”, rekao je Ostojić.

“Svi želimo da se Konzum i Agrokor očuvaju, ali ljude koji na tržištu rada nisu uspjeli stavljati na ovakva mjesta…”, rekao je Ostojić.

“Za Ramljaka smo barem znali tko ga je predložio. Predložila ga je Martina Dalić. Tko je predložio Fabrisa Peruška?”, upitao je Ostojić.

Facebook Komentari