Kad je izmišljen, Corn flakes je trebao služiti – smanjenju libida

Corn flakes je jedan od najpopularnijih vrsta pahuljica za doručak na svijetu, ali malo tko zna da je ovaj proizvod prvobitno imao vrlo specifičnu namjenu.

John Harvey Kellogg corn flakes je osmislio krajem 19. stoljeća, a na tržište ga je plasirao kao “zdrav, gotov jutarnji obrok protiv masturbacije”.

Kellogg je inače bio subotar, radio je kao liječnik koji je poštivao celibat. Smatrao je da je seks nezdrav i nemoralan.

Štoviše, on je toliko čvrsto vjerovao u to da seks ima negativan utjecaj na mozak da su on i njegova supruga spavali u odvojenim sobama i nikada nisu konzumirali brak. Sva njihova djeca bila su usvojena.

Ako je seksualni odnos s rođenom ženom za Kellogga predstavljao nešto loše, masturbacija nije bila ništa manje grešan izbor, piše australski portal News.

U svojoj knjizi “Old and Young: Embracing the Natural History and Hygiene of Organic Life”, Kellogg je naveo neke od štetnih simptoma masturbacije, poput promjene raspoloženja, lošeg držanja tijela, pojave akni, epilepsije, lupanja srca i želje za začinjenom hranom.

Ipak, imao je rješenje za svu tu patnju.

Vjerujući da konzumiranje mesa i jako začinjena hrana pojačavaju seksualnu želju, a da je žitarice i orašasti plodovi suzbijaju, Kellogg je stvorio neutralan doručak koji “smiruje” libido.

Tako je nastao corn flakes, kakav znamo i volimo danas, piše B92.

Facebook Komentari