Bačić: SDP-ovi prijedlozi promjena Lex Agrokora nisu ništa bitno, a većina je stabilna i ništa od rušenja Martine Dalić

Klub zastupnika HDZ-a sinoć je podržao izbor novoga izvanrednog povjerenika u Agrokoru Fabrisa Peruška i zamjenicu Irenu Weber, nakon što je premijer Andrej Plenković izvijestio Klub s aktivnostima Vlade. U Agrokoru bi danas trebalo doći do primopredaje funkcije. Očekuje se da će Ante Ramljak Peruška uputiti u cijeli proces nacrta nagodbe, s obzirom da, kako je i sam Peruško jučer rekao, u detalje nije upućen.

“Weber je već jedno vrijeme u Agrokoru kao savjetnica za non core business, a podmetanja iz redova oporbe tipa ‘Ramljak nakon Ramljaka’ ne stoje. To bi značilo da Ramljak iz pozadine vuče konce. Peruško ima iznimne kvalifikacije, neovisna i stručna osoba. On je sam rekao da će koristiti postojeću strukturu, jer su i vjerovnici i dobavljači dali podršku premijeru da predloži Peruška i Weber. On je osoba iz sustava koja jamčli kontinuitet, u smisli postizanja nagodbe s vjerovnicima i dobavljačima”, kazao je u Studiju 4 Branko Bačić (HDZ).

Komentirajući SDP-ov prijedlog izmjena ‘lex Agrokora’ kazao je kako HDZ može o tome razgovarati s SDP-om, iako SDP-ovi prijedlozi “ne mijenjaju ništa bitno”. “Lex Agrokor donesen je sa ciljem da se spasi dužnika kako bi se spasilo gospodarstvo. Niti zakon o stečaju niti zakon o predstečajnoj nagodbi takvo što nisu pružali. Izborom Peruška vodilo se računa kako on ne bi došao u sukob interesa. Nema potrebe da saborski zastupnici ulaze u nadzor – nadzor trebaju imati vjerovnici, odnosno Trgovački sud. Mi političariu možemo pomagati da se taj postupak razvije u najboljem mogućem smjeru”, kazao je.

“U vezi s inicijativom oporbe za pokretanjem opoziva ministrice Dalić, disonantni su tonovi i s jedne i s druge strane. Nisam vidio jedinstvo oporbe u tome. Vladajuća većina je stabilna”, poručio je Bačić.

Facebook Komentari