Srbija dobila veliki posao za električna vozila, Rimac: Da sam znao možda bih pogurao Hrvatsku, ali to bi bio gubitak vremena

Mate Rimac, vlasnik tvrtke Rimac Automobili, objavio je na svom profilu na Facebooku kako je nedavno jedna velika njemačka tvrtka odabrala Srbiju kao lokaciju za svoju tvornicu električnih pogonskih sustava. Hrvatska nije bila ni u igri, ustvrdio je Rimac.

Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila, objavio je danas na svom profilu na Facebooku da je jedna velika njemačka automobilska firma nedavno odabrala Srbiju kao zemlju u kojoj će graditi svoj proizvodni pogon. I to zbog, kako je naveo, proaktivnosti srbijanske vlade, a cijeli se post može shvatiti kao kritika hrvatske vlade.

Za lokaciju za izgradnju pogona natjecalo se 15 zemalja, a Hrvatska nije bila među njima. Rimac navodi da bi, da je za planove njemačke tvrtke znao ranije, pokušao “pogurati Hrvatsku”, ali je onda odmah dodao kako zna da bi to bilo zalud potrošeno vrijeme s obzirom na njegova dosadašnja iskustva.

“Jučer sam bio na skupu uprave jedne velike njemačke automobilske firme (ima prihode gotovo na razini hrvatskog BDP-a). Tražili su lokaciju za gradnju proizvodnog pogona za električne pogonske sustave u istočnoj Europi. 15 država se natjecalo. U finalu su ostale Makedonija i Srbija. Hrvatska nije bila ni među ovih 15. Na kraju su odabrali Srbiju. Tamo će proizvoditi stotine tisuća pogonskih sustava za električne automobile – sustave koji će pogoniti mnoge europske premium automobile. Uz to su zbog proaktivnosti srpske vlade dogovorili još jedan veliki projekt, no nije na meni da objavljujem o čemu se radi. Žao mi je što nisam znao ranije za to jer bih pogurao da se Hrvatska uzme u obzir. No možda je i bolje tako – vjerojatno bi bio totalni waste of time jer ne bi bio prvi put da sam to radio”, piše Rimac.

Facebook Komentari