Štromar: 53 mil. kuna jedinicama lokalne i regionalne samouprave za razne projekte, vrtiće, asfalt…

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar održao je konferenciju za novinare povodom odluka o raspisivanju javnih poziva za sufinanciranje izrade prostornih planova jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u 2018., za sufinanciranje projekata sanacije klizišta u 2018. te za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, 53 milijuna kuna, koje je prikupilo od legalizacije objekata preusmjerit će jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Sufinancirat će se izrada prostornih planova, projekti sanacije klizišta te poboljšanje komunalne infrastrukture. Pod tom stavkom općine će novac moći iskoristiti za dogradnju vrtića, asfaltiranje nerazvrstanih cesta ili postavljanje javne rasvjete.

Najbitnije u svemu je pomoći općinama, gradovima i županijama, da što kvalitetnije planiraju i upravljaju prostorom radi očuvanja prostora kao važnog zajedničkog resursa i kvalitetnog upravljanja razvoja, jer bez razvoja nema ni investicija, istaknuo je, piše HRT.

Facebook Komentari