Vučić nije veličao četničku tvorevinu samo u Glini, nego i u Vojniću, Vrginmostu… Pita se je li to za ispričavanje

Gradimo bolje odnose i nastavit ćemo tim putem, a neću se baviti kampanjom mržnje koja se protiv mene vodila – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tijekom gostovanja na srbijanskoj TV Pink gdje je govorio i o svojoj nedavnoj posjeti Hrvatskoj.

Vučić je još jednom zahvalio predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović na gostoljubivosti, koju će joj, kako je najavio, uzvratiti prilikom njene posjete Srbiji.

Istaknuo je i kako je sretan što je na skupu u Lisinskom poštovana hrvatska himna Lijepa naša ali i jer je pjevana srbijanska himna Bože pravde. Najavio je i kako će i dalje raditi na tekstu Deklaracije o zaštiti Srba pa je ukazao kako je donirano tri milijuna eura Crnoj Gori za Srpsku kuću ali i da će se pomagati srpskom narodu u Zagrebu i Hrvatskoj, BiH i to više nego ranije jer je Srbija sada ekonomski jača i može više i da pomogne.

– Prvi sam koji je imao hrabrosti reći im to u lice, jasno i nedvosmisleno, da drugačije vidimo ‘Oluju’, koju u Hrvatskoj slave, a koja je dan tuge u Srbiji. To nitko od naših dužnosnika na takav način nije rekao u Hrvatskoj. Ovdje jesu, ali tamo nisu, a ja sam to rekao pred njihovim medijima”, rekao je Vučić.

Kazao je i da se nije ispričao za stvari u prošlosti jer ih, kako je rekao, u Srbiji i Hrvatskoj vide na potpuno drugačiji način.

– Njihovi novinari su me kao osice napadali, što nije ni malo ugodno. Pitali su me za neke izjave iz devedesetih u Glini… Nisam bio samo u Glini, već i u Vojniću, Vrginmostu… I tada sam rekao da se nadam da će Krajina opstati. Je li to za ispričavanje, a nije 250.000 ljudi koji su ostali bez svojih ognjišta, rekao je Vučić govoreći o svojim iskustvima s novinarima u Hrvatskoj. Istaknuo je i kako je važno da se razgovara kao i da je zadovoljan što je razgovarao sa obiteljima nestalih, čije su sudbine teške, bez obzira na to na kojoj ste strani.

– Razgovarao sam sa ocem koji je izgubio sina… Uradit ćemo sve što možemo da se pronađe gdje mu je sin i kako ubijen ako je ubijen, ako nije, da vidimo kakvi su tragovi… – rekao je Vučić, prenosi Večernji.

Facebook Komentari