Automobilom udario imigranta koji je prevezen u bolnicu i dan kasnije priznao: Ja sam slijepi putnik s broda

Ilustracija

“Sretan sam što sam ovdje”, rekao je policajcima prije nego što je otkrio svoj identitet, 53-godišnji državljanin Libije Said S. iz Bengazija.

Dan ranije dovezen je u zadarsku Opću bolnicu kao žrtva prometne nesreće. Iako je u bolnicu došao vozilom Hitne pomoći s teškim tjelesnim ozljedama grudnog koša, svoj je identitet otkrio tek jučer u bolnici kada je priznao da je u Zadar iz Libije došao brodom kao “slijepi putnik”, piše Zadarski.hr

– Riječ je o državljaninu Libije koji je u Hrvatskoj boravio ilegalno. U nesreći je zadobio teške tjelesne ozljede, no izvan je životne opasnosti. Nakon što se oporavi, prebacit će se u Prihvatni centar za strance Ježevo u Zagrebu – rekao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije, koja je od četvrtka ujutro oko 6.30 sati kada se dogodila prometna nesreća na cesti u Murvici Gornjoj pokraj Zadra pokušavala utvrditi identitet stradalog muškarca.

Said S. je teško ozlijeđen nakon što je pokušao prijeći cestu izvan pješačkog prijelaza u Murvici Gornjoj. Na njega je naletio automobil Fiat Punto zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 20-godišnjak iz Zadra.

Share This Article