PRIJENOS Vlada o paketu zakona vezanih uz pravosuđe, slijedi novi auzmeš, spajanje općinskih i prekršajnih sudova

U četvrtak se održava sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj će se raspravljati o paketu pravosudnih zakona: o sudovima, Državnom sudbenom vijeću, zakona o područjima i sjedištima sudova, državnom odvjetništvu i državnoodvjetničkom vijeću.

Vlada će raspravljati i prioritetima za djelovanje u institucijama Europske unije tijekom bugarskog predsjedanja Vijećem EU te o prijedlozima uredbe o financijskoj strukturi omotnice za program izravnih plaćanja u 2017. godini i uredbe o javnoj nabavi u području obrane i sigurnost, piše N1.

Prijenos možete pratiti na Hrvatskoj danas:

Premijer Plenković obratio se na početku sjednice Vlade.

Vidjeli ste jučerašnje izjave za medije, ispratili ste cijelu situaciju. Nakon informacija koje smo dobili iz medija, povjerenik Ramljak je ponudio svoju ostavku, to je bilo očekivano s obzirom na našu komunikaciju i razgovore i specifičnost problema koji je nastao. Poruka o normalnom funkcioniranju kompanije, kontinuiranim razgovorima s predstavnicima privremenog vjerovničkog vijeća i kreditorima je ne samo retorička, nego napravljena. Vodimo konzultacije o imenovanju novih članova izvanredne uprave i početkom idućeg tjedna trebali bismo ih predložiti Trgovačkom sudu. Izgledno je da ćemo imati više od jednog predstavnika i zamjenika izvanrednog povjerenika, rekao je Plenković.

Naš angažman bio je presudan za gospodarsku stabilnost zemlje. Potez koji smo napravili i način na koji je to napravljeno dobili smo pohvale i priznanja. Svi oni koji kontinuirano zazivaju političku destabilizaciju moraju biti svjesni da time doslovno drmaju stabilnost i hrvatskog gospodarstva i financijskog sustava. To je važno da ljudi razumiju, da bez stabilnog financijskog sustava i funkcioniranja Vlade i Sabora nema dovršetka ovog procesa, a njegov jedini cilj je održavanje radnih mjesta i operativnog funkcioniranja tih kompanija i to je naš glavni cilj i zato nikakve nagle, abruptne odluke koje mogu prikazati dinamičnost u odlučivanju u ovako kompleksnim pravnim i ekonomskim situacijama nisu primjereni. To javnost mora razumjeti. O tome se ovdje radi, dogodila se pogreška, našli smo način kako da je otklonimo, istaknuo je premijer.

Važno je da svi politički akteri u zemlji toga budu svjesni i tu će se vidjeti njihova zrelost i odgovornost u cijelom procesu. Nije ova Vlada išla na izbore da bi za prvu točku imala restrukturiranje Agrokora. Ovo je jedan od tranzicijskih problema koji ne rješavamo sami, rekao je Plenković, ponovivši da je prošla godina bila najuspješnija godina za hrvatski turizam.

Share This Article