Bernardić: Ramljak me tužio za 150.000 kuna, a i dalje prima milijune mjesečno, nikad mu dosta

Na Općinskom sudu u Zagrebu danas je u podne održano pripremno ročište u postupku u kojem je Ante Ramljak, u studenom prošle godine, tužio predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

Davor Bernardić bio je na ročištu, nakon čega je dao izjavu medijima. Rekao je da će o tijeku samog postupka govoriti njegovi odvjetnici.

“Očekujem da sud potvrdi da je riječ o ortačkoj skupini koja izvlači novac iz Hrvatske i iz Agrokora, to je jasno cijeloj hrvatskoj javnosti. Ramljak je Plenkovićev povjerenik u Agrokoru, i bez obzira što je dao ostavku i dalje prima milijune mjesečno, vrte se vrtoglave naknade, tarifa ide dalje, a mene je tužio za 150 tisuća kuna. Jednostavno, čovjeku nikad dosta novca”, rekao je Bernardić.

“Očekujem od Ramljaka da plati troškove, očito mu je Plenković dao novca”, dodao je.

Prije Bernardića sud je napustio odvjetnik Ante Ramljaka, Mladen Prka.

“Sve ono što je navedeno u tužbi, ostajemo pri svim navodima. Dovođenje u kontekst Ramljaka s bilo kojim kaznenim djelom od strane vođe oporbe je apsolutno neprihvatljivo i ilegalno. U okviru građanskog postupka, ako sud usvoji tužbu, on će biti dužan nadoknaditi štetu”, rekao je Prka.

Iduće je ročište zakazano za 24 travnja.

Ante Ramljak koji je u utorak, podsjetimo, podnio neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog Vladinog povjerenika za Agrokor , nije došao na današnje ročište.

‘Svatko od nas mora odgovarati za svoja djela i njihove posljedice prema ulozi koju imamo u društvu, poručio je u studenom 2017. izvanredni povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak i otkrio da je u građanskom postupku tužio SDP-ova šefa Davora Bernardića jer “uporno ponavlja cijeli niz neistinitih konstrukcija čime nanosi ozbiljnu štetu postupku izvanredne uprave”.

”Plenkovićev povjerenik neće me omesti u rasvjetljavanju istine oko Agrokora”, poručio mu je tada Bernardić, prenosi N1.

Facebook Komentari