Jezivo otkriće policije kod Slatine: U napuštenom hangaru su se do smrti borili psi, dok su se njihovi vlasnici te drugi promatrači kladili za veće novčane iznose

borbe psi

Napušteni hangar u okolici Slatine krio je proteklih mjeseci jezivu tajnu. U njemu su se do smrti borili psi, dok su se njihovi vlasnici te drugi promatrači kladili za veće novčane iznose. Zbog organiziranja zabranjenih borbi pasa, ali i ubijanja te mučenja životinja, policija je kazneno prijavila četvoricu muškaraca. Trojica su uhićena, a četvrti je nedostupan.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave virovitičko-podravske, policijski službenici Policijske postaje Slatina su nakon višednevnog operativnog rada proveli kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana u dobi od 27, 29 i 33 godine. Nakon ishođenja naloga suca istrage Županijskog suda Bjelovar, policajci su pretražili njihove kuće i druge prostorije. Muškarci su osumnjičeni da su od 1. rujna 2017. do 14. siječnja ove godine u više navrata u napuštenom gospodarskom objektu na širem području Slatine s vlastitim psima sudjelovali u ilegalnim borbama pasa.

– Na taj su način pse teško zlostavljali, nanosili im nepotrebne boli i izlagali ih nepotrebnim patnjama, koje su rezultirale smrtnim posljedicama – doznali smo od Josipa Štajdohara, glasnogovornika PU virovitičko-podravske. Detaljnom pretragom policajci su u blizini napuštenog hangara, gdje su se održavale spomenute borbe pasa, u vreći u stanju raspadanja pronašli mješanca pitbula, te boks u kojemu su vidljivi tragovi krvi na tepihu. To nije bilo sve jer su u obližnjem bunaru pronađene životinjske kosti čiji će se ostatci poslati u Veterinarski institut za vještačenje u Zagrebu.

Protiv trojice uhićenih muškaraca, kao i protiv 35-godišnjaka koji je trenutno nedostupan, PU virovitičko-podravska podnijela je kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu. Kriminalističko istraživanje slučaja koji je zgrozio stanovnike slatinskog kraja se nastavlja.

POLICIJSKA ISTRAGA SE NASTAVLJA

Kako neslužbeno doznaje Glas Slavonije, borbe pasa pratilo je, uz vlasnike, podosta drugih osoba koje su se također kladile za novac na konačan ishod. U kriminalističko istraživanje krenulo se nakon što je PP Slatina primila nekoliko informacija da se na njezinu području organiziraju zabranjene borbe pasa. Ubrzo je otkriven napušteni hangar, lešina pitbula i kosti životinja. Kriminalističko istraživanje se nastavlja kako bi se utvrdilo je li još tko sudjelovao u organizaciji zabranjenih borbi u kojima su stradavali psi.

Facebook Komentari