Blažeković ne ide u New York, Predsjednica RH neće mu potpisati

“Do nas odluka o imenovanju Borisa Blažekovića generalnim konzulom u New Yorku još nije došla iz Vlade”, poručuju iz Ureda predsjednice.

“Ured predsjednice Republike nije zaprimio Odluku o imenovanju gospodina Borisa Blažekovića generalnim konzulom u New Yorku. Ukoliko je zaprimi Predsjednica Republike Hrvatske nije sklona istu supotpisati”, kažu iz Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za DNEVNIK.hr

Bez njezina supotpisa, naime, nitko ne može biti imenovan veleposlanikom ili konzulom.

Prošli tjedan mediji su objavili kako je Vlada predložila, a Odbor za vanjsku politiku odobrio imenovanje Blažekovića za generalnog konzula u New Yorku.

Podsjetimo, Blažeković ima završenu srednju cestovnu školu. Bivši je maneken i dugogodišnji član HNS-a i saborski zastupnik. Nakon odluke mediji su objavili i njegove javne kritike na račun izbora američkog predsjednika Donalda Trumpa i kritike Plenkoviću dok HNS i HDZ još nisu bili u koaliciji.

Dijaspora iz SAD-a Plenkoviću poslala pismo s potpisima protiv Blažekovića: Možda vam nije poznato, ali Hrvati u iseljeništvu su prije svega domoljubi

Facebook Komentari