Apel HGSS-a: Molimo vas da ne planirate boravak u planini, već u toplom domu čekajte proljepšanje

“Molimo vas da ne planirate boravak u planini, već u toplom domu čekajte proljepšanje, poručili su iz HGSS-a nakon što su meteorolozi objavili da je pred nama pet-šest najhladnijih dana ove godine koji će donijeti puno snijega.

“Dragi naši, s obzirom na najavljenu nepovoljnu vremensku prognozu i značajne količine snježnih oborina u narednim danima, molimo da ne planirate boravak u planini, već u toplom domu čekajte proljepšanje.

Posebno obratite pozornost na starije članove obitelji kao i kronične bolesnike. Pazite na sebe i druge, a u slučaju potrebe nazovite 112”, objavio je HGSS na Facebooku i Twitteru.


Prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda potvrdila je da će se na kontinentu do petka izmjenjivati snijeg i kiša uz temperature oko nule, a za vikend će se živa u termometru spustiti i do -12 stupnjeva koliko meteorološke karte pokazuju da će biti u nedjelju ujutro u Zagrebu, a najviša dnevna temperatura neće biti viša od -2 °C. U Gorskom Kotaru i Lici temperature će biti koji stupanj još niže.

Timovi HGSS-a su u ponedjeljak spasili dvoje planinara koji su u nedjelju zbog snježnoga nevremena ostali zarobljeni u zimskom skloništu podno vrha Risnjak.

Facebook Komentari