Hrast protiv LGBT odjela u knjižnicama – ‘Nameće se ideologija’

Saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović pozvao je Stručni odbor Hrvatskoga knjižničarskog društva, koji zasjeda u podne, da odustane od odluke da se u knjižnicama u Hrvatskoj organiziraju LGBT odjeli.

“Ovaj put otvara vrata da sutra uz odjel za mladež imamo LGBT odjel u svim knjižnicma”, kaže Zekanović. Svaku ranjivu skupinu treba zaštititi, ali u ovom je slučaju riječ o nametanju jedne ideologije na opasan način”, dodao je. “Zašto ne bismo napravili odjel za branitelje i blokirane koji su puno brojnija skupina? upitao je. Postoje knjižnice koji imaju te sadržaje, a ova odluka uvertira je da taj sadržaj bude dostupan svoj djeci što je vrijednosno neprihvatljivo”, smatra. Upitao je: “Što će LGBT lobi napraviti sljedeće? Hoće li sutra biti plakati i radionice u svakoj knjižnici?.

Ove Zekanovićeve izjave komentirala je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. “Zekanović ima pravo na svoje mišljenje, a mi moramo omogućiti da ljudi koji su stručni odlučuju na temelju svojih standarda i struke gdje će takvi odjeli biti. Sigurna sam da će to napraviti odgovorno”, smatra ministrica, piše HRT.

Facebook Komentari