Mještani Donje Lomnice u strahu: Bojim se za zdravlje ako ovo izgrade. Baš je puno karcinoma u selu, i kod mladih ljudi…

Mještani Donje Lomnice ne odustaju od namjere da zaustave izgradnju i puštanje u rad asfaltne baze u njihovom mjestu. Upravo na tu temu u Saboru su uz podršku stranke Promijenimo Hrvatsku održali konferenciju za novinare.

Ističu da je izgradnja ovakvog tipa postrojenja, u neposrednoj blizini kuća, potpuno neprihvatljiva te zahtijevaju izmještanje postrojenja na drugu lokaciju, za koju, kako kažu, postoji dovoljno zemljišta.

“A čujte, baš smo tu prvi, ne znam što da vam velim. Bojim se za zdravlje, ionako je puno karcinoma, baš je puno karcinoma u selu, i kod mladih ljudi. Tako da ne znam kaj bi vam rekla, osim da sam jadna”, rekla je Štefanija Smolković iz Donje Lomnice.

Njezin sumještanin Jozo dometnuo je: “Ja mislim da je to prije 10 godina trebalo nešto poduzeti da se zaustavi, a ne sad kad je sve već prodano, i zemlja i lova je uzeta, i dozvole su uzete, i što sad onda”, prenosi dnevnik.hr.

Facebook Komentari