PRIJENOS Kovač: Tko je izabrao Vučića? Njega su izabrali građani Srbije – Bulj: Vodi ga kući

Sabor će nastaviti plenarno zasjedanje dan ranijem naime, počet će u utorak umjesto uobičajeno u srijedu da bi dobio na vremenu i raspravio zakone koje je planirao raspraviti prošli tjedan, a radni su dan zastupnici započeli uobičajenim stankama vezano uz aktualne događaje – posjet Aleksandra Vučića.

“Hrvatska je jučer ponižena, u Hrvatskoj jučer i danas boravi čovjek koji dokazano nije naš prijatelj i nema dobre namjere prema Hrvatskoj. To je čovjek koji i danas prijateljuje s vukovarskim krvnikom Veselinom Šljivanačaninom. Njega je u Hrvatsku pozvala predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i u tome leži poniženje, ona je stavila interes i pritisak međunarodne zajednice ispred interesa vlastite zemlje. To da je ona zabranila novinarima da pitaju Vučića o njegovu govoru u Glini, predstavlja poniženje i pljuvanje u lice svake žrtve rata”, poručio je SDP-ov Bojan Glavašević nakon stanke.

Tko je izabrao Vučića? Njega su izabrali građani Srbije i mi u Hrvatskoj smo to primili na znanje”, rekao je Miro Kovač (HDZ).

“Vodi ga kući”, uskočio mu je Bulj.

“Mi ne biramo strane predstavnike i dužnosnike, njih biraju njihovi građani i mi s njima razgovaramo”, poručio je Kovač.

Dodao je da ako želimo riješiti otvorena pitanja sa Srbijom, onda ih moramo rješavati s Vučićem. “S kim drugim?”, pita Kovač.

Bulju je replicirao da je Vučić njemu ipak odgovorio jer ga je to pitanje zaboljelo i jer je shvatio da je bio u zabludi.

“Postavio sam jučer zabranjeno, legitimno pitanje, predsjedniku Srbije Vučiću – Vučiću kad ćeš u hrvatsku Glinu? Sjetimo se kad je huškao ljude da idu ratovati u krajinu. Za pokolje je odgovoran Aleksandar Vučić i Šešelj. U Srbiji me mediji prozivaju ustašom”, rekao je Miro Bulj (Most).

Predsjednica je trebala postaviti pitanje jest – gospodine Vučiću kad ćete u hrvatsku Glinu.

“Vučiću poručujem da ode u Glinu i ispriča se svojim sugrađanima za veliko naneseno zlo. To je minimalno što treba učiniti”, rekao je Bulj.

U Hrvatskoj drugi dan boravi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je stigao na poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Zastupnici bi zasjedanje trebali nastaviti raspravom o zakonskim prijedlozima izmjena zakona o patentu, o žigu, o industrijskom dizajnu te o oznakama zemljopisnog podrijetla i oznakama izvornosti proizvoda i usluga.

Facebook Komentari