Predsjedničini politički marginalci se naljutili: Vjerujemo da nećete još dugo vladati. A mnogi su mi rekli da sam ja glas tihe većine

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u ponedjeljak da su prosvjedi, pa i oni protiv srbijanskog predsjednika, normalni u demokraciji, ali da pojedinci s rubova političkog spektra ne smiju diktirati politiku i međudržavne odnose.

– Demokratsko je pravo prosvjedovati, ali ono što apsolutno ne mogu podržati je bilo kakvo vrijeđanje i govor mržnje – rekla je predsjednica na zajedničkoj konferenciji za novinare s Aleksandrom Vučićem.

– Politiku, međudržavne odnose trebamo diktirati mi, državnici i ogromna većina naših građana koja podržava posjet predsjednika Vučića Hrvatskoj – istaknula je.

Iako nije specificirala na koga točno misli, predsjednik HVIDR-e i HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić osjetio se prozvanim te je poručio kako će duboko razmisliti hoće li ona i dalje imati potporu branitelja.

Na njega se nadovezao i umirovljeni general Željko Sačić koji je jučer govorio na prosvjedu uoči dolaska Vučića u Hrvatsku.

Putem Facebooka obratio se predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović jer smatra da je njezina izjava o prosvjednicima nepromišljena, piše RTL.

‘Predsjednice, što Vam bi.

Pa Vi ste heroje iz Domovinskog rata, hrvatske heroje i ratnike, pravdoljubive i istinoljubive ljude, stradalnike i hrvatsku žrtvu grubo oklevetali, jer smo svi mi po Vama ‘marginalci s ruba političkog spektra i s ruba bilo kakvog razmišljanja’. Pa kako Vas nije stid i sram? Imali ste danas sto drugih tema i problema, a Vi o prosvjednicima koji su mirno, civilizirano, kulturno i javno, na zakoniti i demokratski način iznijeli svoje političke stavove, različite od Vaših’, napisao je Sačić te predsjednici poručio i da je izgubila svaku vezu s hrvatskom stvarnošću, ali i svaku emociju.

‘Čestitam, sad oholo, umišljeno, tašto i hladno, nezahvalno, ‘vladate samo razumom’, ali očito malo ograničenim. Vjerujemo ne zadugo’, zaključio je Sačić, piše Jutarnji.

Za Vijesti.hr je naknadno nadodao da su ga mnogi iz hrvatske javnosti zvali i rekli da se s njegovom izjavom slažu.

– Rekli su mi ga sam ja njihov glas, glas te tihe većine – kazao je.

Facebook Komentari