Najljepša ljubavna pisma svih vremena, evo što su pisali Johnny Cash, Churchill, Hemingway i Beethoven

“Sretan rođendan, princezo. Starimo i navikavamo se jedno na drugo. Isto razmišljamo. Čitamo jedno drugom misli…”

Čestitka koju je Johnny Cash napisao svojoj supruzi June Carter proglašeno je najljepšim ljubavnim pismom svih vremena.

Inače, pismo je napisano 1994., a “čovjek u crnom” supruzi je čestitao 65. rođendan i tako osvojio brojne glasače koji su u anketi britanskog osiguravajućeg društva Beagle Street uoči Valentinova birali najljepše ljubavno pismo.

“Sretan rođendan, princezo. Starimo i navikavamo se jedno na drugo. Isto razmišljamo. Čitamo jedno drugom misli. Znamo što želimo bez ijednog postavljenog pitanja. Ponekad si malo idemo na živce. Ponekad možda i jedno drugo uzimamo zdravo za gotovo. Ali ponekad, kao danas, razmišljam o svemu i postaje mi jasno koliko sam sretan što sam život proveo s najboljom ženom koju sam upoznao. Još uvijek me fasciniraš i inspiriraš. Tvoj me utjecaj čini boljim. Ti si predmet mojih želja i glavni razlog zbog kojeg postojim. Jako te volim.

Sretan rođendan, princezo”, napiso je Cash u pismu.

Među ostalim pismima našla su se i pisma Winstona Churchilla, Ernesta Hemingwaya i Beethovena.

Pismo Winstona Churchilla supruzi Clementine (1935)

“Moja draga Clemmie, u tvom pismu iz Madrasa napisala si riječi koje su me takle, o tome koliko sam obogatio tvoj život. Ne mogu ti opisati koliko me to usrećilo jer kada bi postojali ljubavni računi, zauvijek bih ti dugovao”.

Pismo Ernesta Hemingwaya Marlene Dietrich (1951)

“Ne mogu ti reći da svaki put kada te zagrlim osjećam kao da sam kod kuće”.

Pismo Beethovena misterioznoj “besmrtnoj ljubavi”

“I dok ležim u postelji, moje misli hrle k tebi, moja Besmrtna Ljubavi, tu i tamo veselo, pa opet tužno, iščekujući od Sudbine hoće li nas poslušati. Ja mogu samo živjeti s tobom ili ne živjeti uopće bez tebe”.

Pismo Geralda Forda Betty Ford nedugo nakon što joj je dijagnosticiran rak dojke (1974)

“Nema napisanih riječi koje bi mogle izraziti moju duboku, duboku ljubav. Znamo koliko si divna i mi, djeca i otac, pokušat ćemo biti snažni poput tebe. Naša vjera u tebe i boga održat će nas. Naša zajednička ljubav je vječna”, prenosi atma.hr.

Facebook Komentari