Neke nove zdravstvene tegobe izravno su povezane s opjednutošću fotografiranja selfieja

Neke nove zdravstvene tegobe izravno su povezane s opjednutošću fotografiranja selfieja.

Simptomi su vrlo slični teniskom laktu, ali umjesto da se oboljeva zbog aktivnog bavljenja tenisom, on je posljedica “okidanja” selfija zbog prevelikog naprezanja ruke u nadi da se pronađe najbolji kut za najbolji autoportret.

Rezultat naprezanja su deformacije tetive, bol i upale u mišićima, a stručnjaci su već našli idealno rješenje za takve. Na bolno mjesto treba staviti obloge, masirati mišiće ruke, a u krajnjem slučaju se mogu uzimati i protuupalni lijekovi.

Ozljedu možete lako izbjeći ako mobitel ponekad prebacite u drugu ruku i redovito vježbate kako biste poboljšali cirkulaciju. Mobiteli su glavni krivci i za stres, osobito ako često provjeravate ima li što novo.To izaziva osjećaj anksioznosti, a stručnjaci savjetuju da mobitel što češće bude stišan i da ga provjeravate tek svakih nekoliko sati.

Osim toga, pametni mobiteli nepovoljno djeluju i na naš ten jer su puni bakterija koje se lako prenose na kožu. Ako ste se pak ikad zapitali zašto vas često bole vrat i leđa, razlog bi se mogao skrivati u slanju SMS-ova, surfanju putem mobitela ili korištenju društvenih mreža. Službeni naziv za ovu bolest je “text neck”, a kako bi se ovaj problem spriječio, potrebno je mobitel držati u razini očiju, savjetuju stručnjaci.

Ako ne možete ni za vrijeme spavanja isključiti mobitel onda definitivno spadate među 66 posto nomofobičara, navodi se u istraživanju koje je proveo SecurEnvoy.

Tu je i fantomska vibracija kada korisnici umišljaju da im mobitel vibrira. Mnogi pate i od sindroma karplanog tunela koji se javlja zbog pretjeranog tipkanja na mobitelu. Ako se pronalazite u ovim opisima, razmislite malo o svom zdravlju, piše Slobodna Dalmacija.

Facebook Komentari