Bandić sazvao hitnu konferenciju za novinare: Vučića neće dočekati ustaše jer ustaša u Zagrebu nema

Milan Bandić, predsjednik Stranke rada i solidarnosti, sazvao je hitnu konferenciju za novinare u stranačkim prostorijama na kojoj je pozdravio posjet predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Milan Bandić je konferenciju započeo sutrašnjim posjetom Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, Hrvatskoj.

“Mislim da ovih tjedan dana što se događa u Hrvatskoj i Srbiji traži odgovornost. Važno je ovo što se događa zadnjih tjedan dana i što će se dogoditi sutra u Zagrebu”, rekao je Bandić.

Bandić je rekao da je Vučićev posjet Hrvatskoj izazvao neviđenu galamu, a osvrnuo se i na izložbu koju je u zgradi UN-a nedavno organizirala Srbija.

“Dobro je organizirati dijalog jer je on neminovan. Dok god najavljuju da će Vučića u Zagrebu dočekati ustaše, ozbiljan dijalog nije moguć”, rekao je Bandić, koji je Vučićev posjet ipak ocijenio potrebitim i pozitivnim.

“Podvlačim i dalje, dijalog između ustaša i četnika kao povijesno poražene i poražene sintagme nije moguć. Ali dijalog između Srba i Hrvata je moguć i potreban. Jer druge alternative nema”, rekao je Bandić, dodajući da ustaše neće dočekati Vučića jer “ustaša u Zagrebu nema”.

Bandić je čestitao Kolindi Grabar-Kitarović što je pozvala Vučića u Zagreb. “Moramo odnekud krenuti jer povijest ne možemo mijenjati, ali na sadašnjost i budućnost možemo utjecati”, rekao je Bandić.

“Neka svi miševi izađu van”

Novinare je zanimao Bandićev komentar najave regresne tužbe SDP-a. “Kada je potres, nevera, tektonika, onda miševi svi iziđu van. A budući da ta tektonika još traje, onda neka završe da svi miševi izađu, pa ću onda komentirati. A to će biti idući tjedan. Još pravi miševi nisu izašli”, rekao je Bandić.

Upitali su ga novinari i o čemu je razgovarao s Davorom Bernardićem s kojim se nedavno susreo na jednoj proslavi rođendana. “Sad ću pitati opet tu gospodu gde su penezi. A što se tiče večere, a o čemu bi ljudi na rođendanu kod prijatelja razgovarali? To vam neću reći. Nismo razgovarali o penezima, a još manje o izborima za predsjednika za dvije godine”, rekao je Bandić, pa novinarima poručio da sami zaključe o čemu je razgovarao s Bernardićem.

Rekao je da će svojoj bivšoj stranci pomoći koliko god bude mogao, te da SDP treba krivca za tu situaciju treba tražiti u svom bivšem predsjedniku Zoranu Milanoviću, javlja dnevnik.hr.

Facebook Komentari